AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Peter Holst Henckel fanger jazzen i årets plakat

Peter Holst Henckel fanger jazzen i årets plakat

30/6/2023 | Forfatter: Aarhus Jazz Festival | Fotograf: Frida Gregersen


I år står den anerkendte billedkunstner Peter Holst Henckel bag Aarhus Jazz Festivals kunstplakat. Han har forsøgt at fange lyden og stemningen af et stykke jazzmusik i plakaten. I det smukke og farverige motiv dirrer rådhustårnet som halsen på en kontrabas, imens musikerens fingre i et festfyrværkeri af bevægelse og farver slår toner an på bassen og på rådhustårnet. Det er sommer, det er jazz, og det er Aarhus.


Peter Holst Henckels kunstneriske praksis udspiller sig i et felt mellem æstetik, politik og poesi, og hans værker balancerer ofte på grænsen mellem et enkelt, klart udtryk og et implicit mere kompliceret lag af betydning. Det gør sig også gældende i årets jazzplakat. Vi kan tydeligt både se rådhustårnet og en hånd, der griber om instrumentet, men der er også meget mere på spil.

Peter Holst Henckel arbejder næsten altid med en dobbelthed i sine værker. Ofte kombinerer han forskellige elementer, som ellers ikke hører sammen. Det kan eksempelvis være fotos fra krigsreportager og motiver fra dyre- og planteriget, som han gjorde det i sine sommerfuglebilleder i projektet World of Butterflies.

Peter Holst Henckel er oprindeligt uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi tilbage i 1992, og siden har han også undervist på Det Jyske Kunst- akademi her i Aarhus. Han har talrige udstillinger bag sig både i og udenfor Danmark og er repræsenteret på en lang række offentlige og private samlinger. Han er blandt andet i samlingerne hos både Statens Museum for Kunst, ARoS, Heart og Arken.

 

Husk plakatsignering lørdag 8. juli kl. 15.00 på Salling Rooftop!

Køb årets kunstplakat fra Aarhus Jazz Festival, og få den signeret af Peter Holst Henckel. Plakaten koster kr. 120.Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C