AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Søndagen på Aarhus Jazz Festival

Søndagen på Aarhus Jazz Festival

9/7/2023 | Forfatter: Aarhus Jazz Festival


I dag slår Mike Bogart fra stjernebandet Tower of Power sig løs på Klostertorvet. Der er stor jazzgalla med Curtis Stigers og så er der masser af jazz med sang og trut i hver en krog af Aarhus


Så er vi klar til en smuk og solskinsfyldt søndag med jazz i ørerne fra scener i hele Aarhus. Vi havde en fantastisk åbningsdag i går med fyldte koncertsale og liv i gaderne.
I dag fortsætter vi, hvor vi slap ud på de små timer.

I aften byder vi på den helt store jazzgalla i Musikhuset. Her indtager Aarhus Jazz Orchestra traditionen tro Store Sal med internationale stjerner. I aften går de på scenen på den charmerende, amerikanske crooner Curtis Stigers.

På Dokk1 præsenterer vi i dag den første koncert i vores nye initiativ Lillejazz. Det er koncerter i et rum, hvor både børn og voksne kan lytte og være. Det er ikke børnekoncerter - men koncerter skabt til børnefamilier. Der vil være stille aktiviteter for børn, og man må gå ind og ud af rummet. Børn har gratis adgang, mens voksne betaler 80 kr. Men for hvert barn,  du medbringer, får du 20 kr. i rabat. I dag kl. 14 er det en fantasifuld rejse gennem et landskab af bølgende harmonier og melodisk strømmende cellomusik. Det er med Soma Allpass / Nils Bo Davids

På Klostertorvet bliver det festligt, når trompetist Jesper Riis støder sammen med trompetisten Mike Bogart fra bandet Tower of Power i en hæsblæsende trompetfest.
De to herrer er på listen over de bedste på deres instrument, og nu står de på samme scene og vil forbløffe, overvælde og massere dine øregange med trompetspil i absolut verdensklasse.
På Erlings kan du kl. 20 opleve saxofonisten Liudas Mockunas fra Litauen og den danske  perkussionist Christian Windfeld. De har siden deres første møde i Estland i 20134 haft et sprudlende musikalsk samarbejde. år de selskab af den amerikanske bassist Tom Blancarte, der gennem sin 20 år lange karriere har dyrket og udviklet sit basspil i en grad, så det har skubbet improvisationens kunst til nye højder. De får selskab af den amerikanske bassist Tom Blancarte, der gennem sin 20 år lange karriere har dyrket og udviklet sit basspil i en grad, så det har skubbet improvisationens kunst til nye højder.
Klokken 20 kan du også vælge at gå ad Silkevejen med Ipek Yolu på HeadQuarters. Ipek Yolu er det tyrkiske navn for Silkevejen, som forbandt Østen og Vesten. Bandet har et velafprøvede bagkatalog, som i aften kommer til at præsenterer sig med en blanding af afro, jazz, hiphop og psykedelisk musik fra Anatolien. Lyden er mere funky og swingende end nogensinde før, hvilket gør denne live-oplevelse til noget helt usædvanligt. En af de fire musiker Malthe Jepsen modtog sidste år Aarhus Jazz Festival Talentpris.
Hvis man gerne vil have jazz med sang i aften, så Nanna Rashid på VinDanmark et oplagt bud. Med udgivelsen Music for Betty trådte hun for alvor ind på den danske jazzscene som en ny stjerne.Nana Rashid synger sig ind i samtidsdilemmaer: om at høre til og blive sin egen, den svære kærlighed, om at være kvinde og alle de forventninger, der følger med.
Det var bare et lille udpluk af dagens jazz i byen. Du kan finde mange flere koncerter i tidsplanen her på siden. Du kan også klikke dig ind og vælge koncert efter, hvilken slags koncert du har lyst til at opleve. Du kan blandt andet vælge, at du har lyst til at danse, du har lyst til de store orkestre eller jazz med trut i. Det gør du her: Gå på opdagelse i programmetSe flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C