AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Torsdagen på Aarhus Jazz Festival

Torsdagen på Aarhus Jazz Festival

13/7/2023 | Forfatter:


Så er det allerede blevet den 6. dag på Aarhus Jazz Festival og vi har koncerter allerede fra ved middagstid - og selv rådhusklokkerne kommer til at spille jazz i dag


Kl. 13 kan du opleve en fusion af genrer, stilarter og geografi på Klostertorvet.  KÖZ er et spirende Aarhusiansk band med rødder i Roots and Hybrid-scenen.Musikken lægger op til dans såvel som eftertanke. Rock, hiphop, jazz og afro-grooves blandes med skæve toner og taktarter og melankolske svævende universer fra det kolde nord.
Se mere her


Hvis du hellere vil indenfor, så er har vi et råswingende møde mellem saxofon og piano på Hantwerk kl.13.30. Til denne koncert har Jens Søndergaard udvalgt en festivalgruppe med ingen ringere end den aktuelle superpianist Martin Schack, trommeslageren Kristian Leth og en trofast kending fra blandt andet tiden på Bent J, bassisten Jesper Carlsen.
Se mere her


Kl. 15.00 kan du slingre ned ad Vestergade og ind på Casa V58 og opleve engelske Paul Harrison stå i spidsen for et succesfuldt internationalt band. Mangfoldighed er kendetegnende for hele Harrisons virke, hvilket hans utallige musikalske variationer vidner om. Et af de seneste navne på holdet er den kroatiske sangerinde Antonia Barisic, som besidder en alsidig og imponerende stemmepragt.
Se mere her

Hvis du så bevæger dig op imod Rådhuset omkring kl 16, så kan du høre at der er gået jazz selv i rådhusklokkerne.
Se mere her

Kl. 19.30 fortsætter Musikhuset Swinger og Aarhus Jazz Orchestras fejring af Jazzikonet Thad Jones. Thad Jones’ betydning for særligt amerikansk og dansk jazz har været monumental, og derfor fejrer Aarhus Jazz Orchestra hans 100 års fødselsdag med fire bragende koncertaftener under Musikhuset Swinger. På dirigentpladsen findes ingen andre end Dennis Mackrel, for hvem Thad Jones’ musik har haft stor betydning for karrieren, både bag trommesættet og med dirigentstokken. Dennis Mackrel har spillet i nogle af historiens mest prominente jazzorkestre.
Se mere her

Igen i dag har du mange forskellige koncert tilbud at tage stilling til i det, der i gamle dage blev kaldt bedste sendetid.
Kl. 20 kan du bevæge dig ned i kælderen hos HeadQuarters og lade dig fortrylle af OTOOTOs magiske univers. Bandnavnet betyder Lyd Lyd på Japansk og netop lyden er hos OTOOTO defineret af Wallace og Dues lyriske og lette melodier parret med en karakteristisk lyd af den legendariske vintage synthesizer Juno 106. Oveni det har bandet blandet et neo-soul / R&B-groove.
Se mere her


Du kan også smutte ned til Radar på Godsbanen til en udfordrende dobbeltkoncert.
Lueenas er en duo, der med violin, kontrabas, forstærkere og pedaler skaber voldsomme og poetiske lydlandskaber, som fortæller historier uden ord. Panoramisk og støjende musik med rødder i både klassisk minimalisme og improvisatorisk rockmusik. De er lige nu nomineret til en Robert for årets filmmusik. De går på scenen på Radar kl. 20 sammen med J Ludvig III - en musiker der er modig og kompromisløs som få.
Se mere her

Endelig kan du også kl 20 smutte ned i bunden af Jægergaardsgade til Café Støj og høre charmerende og powerfuld jazz, soul og blues. Her står soul-, jazz- og bluessangerinde Miriam Mandipira på scenen med en stjernebesat trio bag sig.  Hun har  charme, power og en sjældent set evne til altid at fortrylle sit publikum. Hun får selskab af Uffe Steen. Hvis du valgte en af de andre koncerter, kan du også opleve hende i morgen fredag samme tid og sted.
Se mere her

Ovre på den anden side af gaden og længst inde i de kringlede gårde, finder du Knuds Kiosk. Her går den tre dage lange Share Improfest igang i dag for tredje år i træk. De deltagende musikere blandes hver dag i nye konstellationer og skaber spritny musik i dagtimerne. Om aftenen præsenteres et udkog på scenen i tre koncerter kl. 20, kl. 21 og kl. 22
Se mere her

Det var kun et lille udpluk af de mange koncerter, vi har på programmet i dag. Husk, at du kan finde koncerter, der passer til dit humør, når du går på optagelse i programmet her.Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C