AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Fredagen på Aarhus Jazz Festival

Fredagen på Aarhus Jazz Festival

14/7/2023 | Forfatter: Aarhus Jazz Festival


God formiddag. Så ser det ud til, at vi får en dag, hvor du kan være sikker på at finde en solstribe at nyde jazz i. Det er den næstsidste officielle dag i programmet, så det er bare med at komme afsted. I dag kan vi blandt andet byde på et stort opbud af forrygende bigband musik, og så kan man og opleve en fusion af jazz og hiphop i Domen ud mod vandet. I Domkirken kan du få en helt unik oplevelse - og så har vi stadig jazzfilm i Øst for Paradis. Her kommer nogle af dagens highlights


Har du også altid tænkt over, hvad der sker, når 15 musikere fra en række forskellige europæiske improvisationskollektiver spiller non-stop i fire timer i Aarhus Domkirke? Fedt! – Nu får du svaret! Share Improfest Maraton Højmesse Orchestra debuterer på Aarhus Jazz Festival 2023 med et vaskeægte impro-maraton i et af de vildeste rum i byen. Glæd dig til at opleve Aarhus Domkirke forvandlet til et impro-mekka, hvor ALT kan og vil ske! Kom fra starten og oplev, hvordan musikken transcenderer tid og sted, eller kom og gå, som det passer dig undervejs. Alt er tilladt, og alle er velkomne. Det er fra kl. 14 -18Kl. 15 kan du på Casa V58 opleve et band med 67 års jubilæum - de går altså endnu længere tilbage i historien end selv Tower of Power. I 1956 grundlagde trompetisten Gerhard Ellerbæk, der fyldte 80 i 2022, og som stadig står i spidsen, Bourbon Street Jazzband sammen med sin fætter. Snart voksede der et flyvefærdigt jazzband ud af drengeværelset, og igennem alle årene har Bourbon Street Jazzband blandet sig i toppen af den traditionelle jazz, både i Danmark og internationalt. I dag er tempoet sat ned, men orkesterets kendetegn er stadig en blanding af traditionel revival-jazz, swing og blues, altid med arrangerede passager, der skiller det ud fra mængden.


Samtidig kan du også vælge at gå i Musikhuset og opleve Bentzon BIG Brotherhood ganske gratis. I 2015 spillede de deres sidste koncert efter heftig turnéaktivitet gennem 20 år, men nu genopstår orkesteret – tilmed i en udgave, der sprænger alle rammer i slagkraft: Bentzon BIG Brotherhood med flere  af de oprindelige medlemmer i en fuld 18-personers besætning fra allerøverste hylde. I dag får de selskab af den væsentlig yngre Emil Otto.


Samme sted fortsætter Aarhus Jazz Orchestra deres fejring af Thad Jones med Dennis Mackrel i spidsen. Det er også gratis og det er kl. 19.30.


Nede ved vandkanten i Domen er der i dag ICY IGLOO Mini Jazz and Hip-Hop Festival fra kl 15. Sidste år summede Aarhus-jazzscenen med nye navne, der blander jazzen med inspiration fra hiphop og R’n'B. ICY IGLOO er fokuseret på at forbinde lokale og internationale kunstnere, der præsenterer jazz- og hiphop-scenen under ét tag. Det første navn på scenen er Elza Ozolina (billedet øverts).


Nede i bunden af Jægergaardsgade på Café Støj kan du kl. 20 opleve Vivian Buczek storslåede vokal. Med den skaber hun spændende og nysgerrig jazz. Hun viser en bemærkelsesværdig rækkevidde og en fin fornemmelse for jazzens mange sprog, alt imens hun har et smil på læben. Det bliver energisk, udadvendt og følsom jazz af høj kaliber. Vivian Buczek får selskab af Cafe Støj’s hustrio under ledelse af trommeslageren Kristian Leth. På piano er Martin Schack, der har turneret overalt i Danmark med Niels Hausgaard, og på bas er det Morten Ramsbøl.


Red Kite spiller akustisk moderne jazz på Erlings øl- og jazzbar kl 20. De bruger visse elektroniske elementer, som medvirker til at skabe en filmisk undertone i musikken. Musikken varierer i stemning fra filmiske noir-ballader til groovy car chase-scenarier og skaber i det hele taget et cinematisk univers med reminiscenser af både Miles Davis og Arve Henriksen.


Sinne Eeg, modtager af Danish Music Award 2014 for Bedste Danske Vokaljazzudgivelse, er en af de stærkeste kvindelige stemmer på den skandinaviske jazzscene. Kl 21. kan hun opleves på Tir na nÓg. Med sig har hun tre prominente jazzmusikere: Nikolaj Hess på klaver, Peter Vuust på kontrabas og Mikkel Vuust på trommer. Sammen nyfortolker de numre fra jazzens standardrepertoire og giver publikum en på én gang swingende og bevægende oplevelse.  Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C