AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Sidste lørdag på Aarhus Jazz Festival

Sidste lørdag på Aarhus Jazz Festival

15/7/2023 | Forfatter: Aarhus Jazz Festival | Fotograf: Jørgen Nielsen (Billedet er taget til Share Improfest)


God formiddag så er vi klar med den sidste officielle festivaldag i år. Og i dag har vi et væld af forskellig jazzkoncerter i hele byen. Du kan både tage børn og barnlige sjæle med på afrikansk eventyr, møde de vildeste musikalske improvisationseventyr og høre gedigen bigband musik


I 2018 udgav Moussa Diallo albummet med musikken til filmen om Cirkeline, Coco & Det Vilde Næsehorn. Siden har han med sin trio turneret i både Danmark, Sverige og Norge med sangene om Cirkeline og hendes venners tur til Afrika. Nu kan du og alle børn i nærheden af dig opleve sangene live i dag i Musikhusparken kl. 13

Se mere her

Kl. 15 kan du i Musikhuset opleve Danish Youth Jazz Orchestra. Det er et elite-ungdomsbigband, som består af regionens spirende talenter, som er på vej frem i det danske jazzmiljø. Bandet fungerer både som et fast bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland.
Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle. Orkesteret ledes og dirigeres af trommeslageren John Riddell.

Se mere her


Kl. 16.30 kan du, også i Musikhuset, opleve moderne minimalisme og nordisk jazztradition med Little North. Deres lyd er fængslende filmisk, og musikkens intensitet er varm og inviterende. På scenen skaber de en smeltedigel af moderne minimalisme og nordisk jazztradition med en intensitet, der trækker tråde til New Yorks jazzscene.
Se mere her

Kl. 20 kan du på Klostertorvet opleve guitarveteran Uffe Steen i selskab med en af Hip Hoppens grand old men Al Agami. Han har lavet prisvindende og storsælgende musik med kunstnere som Thomas Blachman, Remee, Caroline Henderson, DJ Aligator, Kenneth Bager, Østkysthustlers, Ida Corr og ikke mindst har han medvirket på lydsiden af en jazzens højborge i Danmark; nemlig Cirkelinefilm. Uffe Steen er et must-see for alle, der elsker guitarmusik og ønsker at opleve en guitarist i særklasse.
Se mere her

Du kan også vælge at tage i Musikhuset kl 20 og opleve en af dansk popmusiks nye navne, sangerinden Dopha i jazzformat. Hun går på scenen sammen med Peter Vuust Trio, som består af Peter Vuust, Nikolaj Hess og Morten Lund. Sammen udforsker de Dophas sange i krydsfeltet mellem pop og jazz. Kom og oplev, hvordan Dophas energiske og intense sange bliver til organiske og sitrende sommersange.

Se mere her 

Er du mere til at komme på et eksperimenterende musikeventyr kan du kl 20 også smutte ned på Radar, hvor bandet SVIN opfører værket ELEGI. SVIN har befundet sig i frontlinjen af dansk progressiv rock gennem det sidste årti, både som et rost pionerband og en velbevaret hemmelighed. De 10 satser i ELEGI rejser sig fra en bund af tænksom melankoli op til et niveau af høj energi, hvor de stemningsskabende droner, kendt fra nogle af SVINs tidligere udgivelser, forbindes med lyden af gadepercussion, rituel inderlighed og en klar følelse af zen.
Se mere her

Det går også eksperimenterende for sig nede i Sydhavnen ved Knuds Kiosk, hvor alle de improviserende musikere, som har været sammen de seneste dage til Share Improfest går på scenen sammen. I aften begynder de festen med et langt stykke musik, der med teksturer og viltre improvisationer skaber et rum for kollektiv intuition og sanselige klange. Med sine grafiske partiturer kombinerer Sven Dam Meinild kompositionens præcision og bandåndens opløftende energi. På den måde kan publikum opleve alle årets Share-musikere i en once in a lifetime-konstellation, der fremfører et once in a lifetime-værk, som de selv siger.
Se mere her

Det var bare et lille udpluk af dagens jazzoplevelser. Gå på opdagelse i programmet og find en jazzoplevelse, der passer til din lørdag.Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C