AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Gratis jazztalent priskoncert i Musikhuset Aarhus

Gratis jazztalent priskoncert i Musikhuset Aarhus

21/3/2024 | Forfatter:


I år går den prestigefyldte Aarhus Jazz Talent pris til komponisten Anna Bignami. Hun modtager prisen ved en gratis koncert i Musikhuset Aarhus tirsdag den 26. marts, hvor hun spiller med sit ensemble med hele ni musikereÅrets helt store jazztalent er blevet udpeget i Aarhus. Hvert år uddeler Aarhus Jazz Festival en talentpris til et talent, som har gjort noget helt særligt for jazzmusik. I år går prisen til komponist og dirigent Anna Bignami.

Hun modtager prisen for sin helt særlige musikalske evner og talent for at forny jazzmusik. Hun er studerende på Det Jyske Musikkonservatoriums solistlinje.

Anna Bignami kom til Aarhus, fordi hun her fandt en helt enestående mulighed for at udvikle sig som musiker og komponist. Hun kommer oprindeligt fra den norditalienske by Brescia. Og netop hendes barndom har været en inspirationskilde til den musik, som man kan opleve ved koncerten til prisoverrækkelsen i Musikhuset Aarhus tirsdag den 26. marts. Kompositionen, som hun opfører sammen med The Bignami Veltri Jazz Ensemble, har nemlig titlen ‘Childhood Memories’. Orkestret består af hele ni musikere og bliver dirigeret af Anna Bignami og hendes medkomponist og meddirrigent Laura Veltri. Dagen efter priskoncerten kan musikken og orkestret også opleves i Center for Dansk Jazzhistorie i Aalborg.

Mens Anna Bignami har komponeret musikken sammen med Laura Veltri har de fokuseret på at skabe en koncertoplevelse, der giver en fornemmelse af barndommen set i forhold til voksenlivet. De har været optaget af, hvordan vores barndom påvirker hele vores opvækst og vores voksne liv, og af, hvordan begivenheder, følelser og særlige øjeblikke har betydning for, hvem vi bliver senere i livet. Under koncerten bliver publikum taget med på en musikalsk følelsesladet rejse, der strækker sig fra nostalgiske barndomsminder til det tidspunkt, hvor komponisterne for alvor fik en stærk passion for musik.

Priskoncert: Musikhuset Aarhus tirsdag den 26. marts kl. 20 med gratis adgang.

 

Juryens motivation for at tildele Anna Bignami Aarhus Jazz Talent Pris 2023:

“Anna Bignami modtager prisen for sit virke som komponist og sit engagement, der beriger det aarhusianske musikliv blandt andet via de ensembler, hun har samlet i byen. Anna flyttede allerede som 18-årig fra Italien til Dublin for at forfølge sin drøm om at blive komponist og bigband dirigent. Rejsen fortsatte på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun har udviklet sig i Aarhus’ levende jazzmiljø og nu studerer som komponist på konservatoriets solistlinje. Anna binder det lokale og det internationale sammen. Hun spiller med mange lokale musikere, men arbejder også allerede internationalt.

Med originale kompositioner og klangudforskninger viser hun sine egne musikalske veje. Hun har blandt andet gjort sig bemærket med sin rolle som arrangør på udgivelsen Tutku med Aarhus Jazz Orchestra og Kalaha, som var nomineret til en Danish Music Award, og hun har vundet en fornem førstepris for sit værk The Blue Fairy ved Sophie Desmarais International Composition Competition for Large Jazz Ensemble. Vi glæder os til at følge Anna Bignami i sin videre musikalske færd og ønsker et stort tillykke med prisen som Aarhus Jazz Talent 2023.”

Medvirkende musikere ved pris koncerten tirsdag den 26. marts kl 20

Anna Bignami - komponist og dirigent

Laura Veltri - komponist og dirigent

Felix Meyer - trompet og flygelhorn

Jakob Sørensen - trompet og flygelhorn

Aske Drasbaek - alto sax & doublings

Niels Vincentz - tenor sax & doublings

Jakob Rønne Danielsen - baritone sax, bass clarinet

Tobias Stavngaard - trombone

Sebastian Zawadzki - piano

Mariusz Prasniewski - double bass

Daniel Sommer - trommer

 

Årets jury består af: 
Camilla Dayyani, musiker og arrangør.
 Andreo Michaelo Mielczarek, skribent og musikanmelder. 
Martin Aagaard, booker på spillestedet Radar og medlem af Aarhus Jazz Festivals bestyrelse. 
Niels Overgaard, redaktør af jazzbloggen JazzNyt. 
Chappe (Jens Christian Jensen) professor ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Tidligere modtagere af Aarhus Jazz Talent Pris: 

2022: Victoria Holde Søndergaard 

2021: Malthe Jepse
n
2020: Erlings Jazz- og Ølbar

2019: Simon Eskildsen

2018: Karmen Rõivassepp


Prisen er indstiftet 7. juni 2018 af Aarhus Jazz Festival i forbindelse med jazzfestivalens 30 års jubilæum og efter idé af musiker Daniel Sommer.
Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C