AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Mød JazzLive-fotograferne

12/7/2017 | Forfatter:


De fotograferer for JazzLive under Aarhus Jazz Festival


BO PETERSEN

Min far lyttede meget til musik, mest jazz, så det gjorde jeg også, så langt tilbage jeg kan huske.
Det er holdt ved, jeg begyndte endda selv at spille, det stoppede jeg dog med og vær' I glade for det.  ; )
Jeg er uddannet fotograf i Aarhus og syntes det er fantastisk at kunne være med på sidelinien og forevige 
de musikalske talenter og stemninger til historien.

 


HREINN GUDLAUGSSON

JAZZ til både øjne og ører er det jeg går efter som fotograf. Derfor djazzer jeg derudad både til jazzfestival og til hverdag med mine fotos. Stor tak fra mig til alle de fantastiske jazzmusikere, der gør hverdag til fest.

 


JØRGEN NIELSEN

Jeg har været med til at dække Aarhus Jazzfestival i mere end 10 år som skribent og fotograf. Er udover mit arbejde som freelance fotojournalist også aktiv som bassist, og stod desuden bag bogen "Rock i Aarhus" fra 2008 som redaktør og medforfatter. At være med til at dække en så stor og varieret musikbegivenhed som AJF, er som at være på en årlig dannelsesrejse rundt i jazzens uendelige univers, og er med til at udfordre mig, både som skribent og fotograf.

 

OLE BISBJERG

 

 

 

 

 

 

Jeg holder meget af jazz. I alle afskygninger. Jazz er livsglæde og energi. Jazz skaber nye fællesskaber og bringer mennesker sammen. Aarhus Jazzfestival er en manifestation af jazzens livskraft og viser både tradition og fornyelse. Jeg glæder mig til at formidle stemninger og oplevelser og ikke mindst til at blive udfordret af jazzens vildtvoksende undergrund. I mit tidligere liv har jeg bl.a skrevet for Jyllands Posten og været leder af musikområdet på Det kongelige Bibliotek, Aarhus.

 

 

POUL NYHOLM

Som bassist og fotograf er det en fornøjelse, at være en del af Jazzlive-redaktionen ved Aarhus Jazz Festival. Jeg deltager på 5. (eller 6.) år, og glæden ved at møde musikere i alle jazz-genrer, og forsøge at indfange stemningen og sammenspillet, er lige stor hvert år. Sidste år skrev flinke mennesker sådan om et af mine billeder: "Hjertet på denne jazzmusiker sidder i smilet og øjnene. Et fastfrosset øjeblik fra en superfed stemning, som man ikke behøver at have været til stede for at kunne føle. Varmen stråler ud mellem instrumenterne og viderebringer glæden ved musikken." Så jeg tror på, at det lykkes en gang imellem – og jeg forsøger igen i år.


TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDENSe flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C