AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

JAZZLIVE GUIDE 2019 - Lørdag 13. juli

10/7/2019 | Forfatter:


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival...


Lørdag 13. juli 

I dag går den officielle start på den 31. udgave af Aarhus Jazz Festival. Det sker kl.11.30 med en festlig Street Parade gennem byen fra Rådhusparken til Bispetorvet med Aarhus Jazz Festival Brass Band i spidsen. På Bispetorvet giver bandet åbningskoncert fra kl. 13.

Det er 100 år siden, jazzen kom til Aarhus. Det er temaet for en den første af tre guidede byvandringer i jazzugen – Aarhus and all that jazz kl. 14.30. Turen, der udgår fra Bispetorvet, kommer omkring både historiske og aktuelle spillesteder, hvor jazzen gennem årene har slået sine folder. 

Et af dem er Cockney Pub i Marens Smeds Gyde, som efter et års pause er tilbage i vanlig stil med feststemt traditionel jazz på programmet i hele jazzugen. Denne aften fra kl. 19 er det sangerinden Ann Farholt, der leverer swingende fortolkninger af den jazzskat, som bl.a. Mills Brothers, Nat King Cole og Ella Fitzgerald efterlod. 

Kl. 20 åbner den hollandske sangerinde Caro Emerald jazzfesten i Musikhuset i selskab med Aarhus Jazz Orchestra. Tag med på en swingende og vellydende tidsrejse gennem nogle af jazzens og populærmusikkens store perioder – fra 1920’erne Gatsby-univers til 50’ernes og 60’ernes beatgeneration. 

Et andet godt valg kunne være koncerten med Petri-Mazur-Murray i Helsingør Theater– Den Gamle By, ligeledes med start kl. 20. Ingen ringere end blokfløjtevirtuosen Michala Petri tager os med på et musikalsk trip til Brasilien (musik af Jobim, Gismonti og Pascoal m.fl.) i selskab med den brasilianske guitarist Daniel Murray og den prisbelønnede percussionist Marilyn Mazur. Koncerten er den første af tre Nye Spor-koncerter, hvor Jazz møder klassisk, og ny spændende musik opstår. 

 

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


JazzLive Guide 2019 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2019 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C