AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

JAZZLIVE GUIDE 2019 - Søndag 14. juli

10/7/2019 | Forfatter:


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival...


Søndag 14. juli 

Du skal tidligt op for at opleve en af de mest særegne koncerter på årets jazzfestival: Christian Windfeld – Rotunda Live kl. 6 (!) i Mindeparken. Musikken er skabt specielt til Rotundaen i Mindeparken, som er mindesmærke for de faldne danske soldater i Første Verdenskrig. Meget apropos spiller Christian Windfeld lilletromme – det mest benyttede instrument i militær sammenhæng. AUT Aarhus Unge Tonekunstnere byder efter den unikke koncertoplevelse på en lille morgenforfriskning. For dem, der har lyst, er der fælles afgang på gå-ben kl. 5.40 fra Skt. Pauls Kirkeplads. 

Kl. 10.15 begynder en dag med Børnejazz på Dokk1. Tag børn eller børnebørn i hånden, og lad dem opleve, at jazz både er sjovt, spændende og medrivende. Jazz & Rytmik JamJazzskattejagtKreativt Jazzværkstedog koncert med Sejthen/Danielsen Duo er på programmet, der varer til ud på eftermiddagen. 

På Bispetorvet kan du kl. 15 opleve Rasmus Ehlers US3. Bysbarnet og pianisten Rasmus Ehlers og hans to amerikanske medmusikere er funderet i den ”klassiske” akustiske triojazz, men med udblik til og inspiration fra andre traditioner. Repertoiret omfatter således også musik af Gustav Mahler og Leonard Cohen. 

Fik du ikke hørt Flamenco Jazz Experience & Adam Baldych lørdag aften i krypten under Skt. Lukas Kirke, er der en ny chance i dag kl. 15 i A-Huset – Institut for X. Flamenco Jazz Experience er kendt for sin originale fusion af jazz og flamenco. Forstærket med den polske violinvirtuos Adam Baldych, der tidligere har givet forrygende koncerter under Aarhus Jazz Festival, kan det kun blive godt. 

Kl. 20 optræder et af festivalens største navne, den amerikanske sanger Gregory Porter, i Musikhuset. Lige siden debutalbummet i 2010 har der været stor international opmærksomhed om den fænomenale sanger. Titlen på hans seneste album Nat King Cole & Me(2017) peger på en væsentlig inspirationskilde og løfter sløret for, hvad vi kan forvente af koncerten. 

 

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


JazzLive Guide 2019 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2019 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C