AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Spot Royal – med fødderne i vand

Spot Royal – med fødderne i vand

22/7/2018 | Forfatter: Jørgen Nielsen | Fotograf: Jørgen Nielsen
Bremer/McCoy, SPOT Royal, 21/07 14:30

Se fotogalleri fra koncerten


Skal man tale om en central scene under årets jazzfestival, rent geografisk, kommer man ikke uden om Spot Royal, der med fødderne plantet halvvejs ude i Aarhus å hviler midt i vikingebyens hjerte.


 

I perioden 2. juni til 4. august præsenterer Spotfestival lørdagskoncerter, så det er ikke specielt til ære for jazzen, at den spektakulære scene er blevet etableret med sin unikke setting og topprofessionelle lydside.

Lørdagens to navne er dog opført som en del af festivalens program, og med placeringen lige over for caféerne ved åen, Magasin og Immervad er her garanti for eksponering.

Loungekongerne Bremer/McCoy (Morten McCoy (wurlitzer, rhodes, piano), Jonathan Bremer (kontrabas) dyrker de gamle dyder i forhold til deres analoge udtryk og spiller en slags lækkert lydtapet, der ikke aftvinger lytteren særlig opmærksomhed.

Perfekt akkompagnement til den store látte, blåmuslingerne og den kølige hvidvin. Ikke den slags jazz, hvor man klapper efter hver solo. Improviseret? Jo, til en vis grad, men ikke for at afsøge nyt land. Men en høj score for godt håndværk, fede harmonier og ja – harmoni.

Muligvis følte de to musikere sig lidt isolerede, op på deres piedestal, og McCoy efterlyste da også den nærhed og intime stemning, som deres musik utvivlsomt kan skabe under andre omstændigheder. 

– Vi kan ikke rigtig mærke jer, men vi håber I har det godt derude, lød det. 

Jeg forestiller mig duoens musik i højttalerne i bilen, afgangshallen, ja sågar elevatoren. Men Bremer / McCoy fylder faktisk spillestederne. Måske opfylder den lækre, ukomplicerede musik et behov for at tage en pause fra al den insisterende, pågående musik, der råber på de unges opmærksomhed. Bare en teori.

Næste navn på præsentérbakken, gruppen Natlyst lignede en rigtig Spot-booking. Rocket instrumentering, sangerinde med rockstar-attitude, eksperimentel pop med dramatisk udtryk.

Der var også plads til to saxer i bandet. Det var måske det tætteste, vi kom på jazz.

Men på en dag, hvor publikum kunne have valgt Grøn Koncert, var Natlyst et godt alternativ til festivalstemningen ude i 8200 Aarhus N.

Forhåbentlig er Spot Royal også at finde på denne unikke placering næste år, og kunne måske komme endnu tættere på at blive en del af Aarhus Jazz Festival, også repertoiremæssigt. 

  



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C