AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
The House Festival – Klassisk morgen: Jakob Bangsø ((DK)) - Photo:

Photo:

The House Festival – Klassisk morgen: Jakob Bangsø ((DK))

11:00

60
Jakob Bangsø (g)

En koncert med værker af Bach og nulevende komponister 

Guitaristen Jakob Bangsø debuterede i 2016 fra Solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Han har vundet adskillige toppriser i internationale guitarkonkurrencer, blandt andre førstepriser ved Berlin International Guitar Competition, Concours International de Guitare d’Anthony og International Guitar Competition Nordhorn. Desuden har han modtaget flere hæderspriser og legater.

Jacob Bangsø har givet koncerter i Danmark, Tyskland, Holland, Spanien, Frankrig, Estland og Canada. Som solist har han optrådt med orkestre og kammerensembler som Aarhus Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, DiamantEnsemblet, Camerata Lutécia, Pärnu City Orchestra og Tallinn Kammerorkester.

I 2017 var han solist ved uropførelsen af Wayne Siegels guitarkoncert Chaconne i Den Sorte Diamant, og i 2018 uropfører han den græsk-canadiske komponist Constantine Caravassilis’ guitarkoncert – skrevet og dedikeret til Jakob Bangsø – som tilbagevendende solist med det estiske Tallinn Kammerorkester og dirigent Kaisa Roose.

Jakob Bangsø har i en årrække arbejdet med flere komponister i Danmark og udlandet om ny musik for sit instrument. Hans seneste solo-udgivelse Connect (2018) indeholder fem indspilninger af nye værker for guitar og electronics af Tine Surel Lange, Andreja Andric, Klavs Kehlet Hansen, Wayne Siegel og Kaj Duncan David.

Ved koncerten vil Jakob Bangsø spille musik af J. S. Bach (uddrag fra Goldberg-Variationer, BWV 988) samt soloværker af tre nulevende komponister: Andreja Andric (RS), Constantine Caravassilis (GR / CA) og Kaj Duncan David (DK / UK).

The House er en ny festival i Aarhus, der foregår i en gammel, rå værkstedsbygning, som tidligere var en smedje til byens gasværk. Her præsenteres en række musikere, som deltager på baggrund af deres musikalske idéer og bedrifter snarere end genre. En del af de opførte værker vil være komponerede, andre improviserede. Håbet er at kunne bidrage til at lade genrer og kunstarter inspirere hinanden.


Læs mere om The House Festival – Klassisk morgen: Jakob Bangsø


Arrangør
The House - Spanien 19B
60 15 75 36
Billetinfo
Billet købes i døren eller i forsalg. Entré 60 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C