Beskrivelse

Henning Munk og Plumperne (DK/SE)

Henning Munk Plum (s-sax, cl), Nis Toxværd (t-sax), Björn Ekman (bj, voc), Marc Davis (b), Henning Toxværd (drm)

Genhør med en populær jazzgæst

Få nulevende musikere har formået at fylde tomrummet efter Sidney Bechet, den store sopransaxofonist fra New Orleans, hvis karriere delvis lå i Frankrig.

Men i Danmark har vi heldigvis en virtuos behersker af det ikoniske instrument. Henning Munk Plum håndterer sopransaxofonen, og lejlighedsvis også klarinetten, på overbevisende måde og har i efterhånden mange år med sine Plumper været en afholdt gæst i klubber og på festivaler vidt omkring. Også Aarhus Jazzklub har tidligere haft fornøjelsen, ofte – men helt tilfældigt – i forbindelse med lanceringen af årets juleøl.

Kapelmesteren udfordres af et nytilkommet medlem, saxofonisten Nis Toxværd, der har deltaget i et utal af jazz-, blues-, funk-, soul- og rockkombinationer.

Øresundsregionen er repræsenteret ved den banjospillende professor fra Lund i Sverige, Björn Ekman, der også tager sig af de bemærkelsesværdige vokale udfoldelser.

Bassisten Marc Davis er en særdeles benyttet musiker i København og omegn.

Plumpernes trommeslager Henning Toxværd trakterer et trommesæt, der efter sigende kan spores tilbage til jazzens barndom.

Man skal ikke tro på alt, hvad man hører, men sikkert er det, at denne kvintet vil kunne sparke den 30. udgave af Aarhus Jazz Festival i gang på bedste vis.


www.plumperne.dk

Line-up

Line-up

Henning Munk Plum (s-sax, cl), Nis Toxværd (t-sax), Björn Ekman (bj, voc), Marc Davis (b), Henning Toxværd (drm)

Media
  • Henning Munk og Plumperne
Info

Info

13/07/2018

15:30 - 18:30
Entré Kr. 60


Koncertsted

Jazzteltet - Telefontorvet - Hos Anders
Frederiksgade 25
DK-8000 Aarhus C
(+45) 86 13 04 79
www.hosanders.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazzklub
(+45) 28 26 90 87
www.aarhusjazzklub.dk