I Just Came From The Moon (DK)


Beskrivelse

I Just Came From The Moon (DK)

Nis Hellerøe Myrtue (t-sax), Jonas Scheffer (trp), Nikolaj Bugge (g), Tobias Andreassen (drm), Frederik Hagner (b)

Fra støvede country-ballader til ostinatbaseret improvisation

"I Just Came From The Moon har et homogent og stærkt personligt udtryk, hvor der åbnes for det uforudsigelige, og hvor kommunikationen er i højsædet.

Spændvidden går fra det helt inderlige og skrøbelige til det altomfavnende og udfordrende, hvor de stærke solistiske præstationer og gennemarbejdede kompositioner inviterer lytteren indenfor i et organisk og lyrisk univers."

Sådan sagde dommerpanelet, da I Just Came From The Moon vandt Ung Jazz 2016 på et udsolgt Jazzhouse. Omtrent et år senere udgav bandet debutalbummet Hoax på det Aarhus-baserede label Jaeger Community Music (I Think You’re Awesome m.fl.).

Albummet er en indkapsling af en kollektiv, musikalsk strømning, der rummer alt fra støvede country-ballader til ostinatbaserede, improvisatoriske lydflader.

Siden Ung Jazz-sejren har bandet spillet adskillige prominente koncerter i hele Danmark, blandt andet i DR Koncerthuset og på legendariske Montmartre, på Alive Festival i Thy, til Modern Jazz Days i Køge og på de store jazzfestivaler i Aarhus og København.

Albummet har desuden fået god opmærksomhed fra både den danske og internationale presse, ligesom DR P8-Jazz har haft flere af numrene i æteren.

På den måde har Hoax ikke alene fungeret som en skarp dokumentation af en unik, fælles lyd, der omfavner og udvider bassist Frederik Hagners kompositioner, men også som en cementering af bandets position på scenen for ny instrumental musik.

I øjeblikket arbejder bandet på en masse nyt materiale, som bliver udtryk for en mere fælles kompositionsproces, der i højere grad trækker på hele bandets æstetisk, idealer og referencer. Musikken præsenteres i 2018 ved koncerter og på to-tre livevideoer fra bandets nytårskoncert på A-huset i Aarhus i slutningen af 2017.

I Just Came From The Moon er en del af programmet for: 

 

Todages impro-festival på COLABS

The Community, Knud's Kiosk og COLABS inviterer til en todages festival spækket med akustisk eksperimenterende musik og improvisation.

Det bliver to aftener med fokus på fællesskab, nærvær, intensitet, kreativitet, styrke, skrøbelighed, udtryksfuldhed, råhed, kompromisløshed og skønhed.

 

Program

Fredag 20. juli

20.00. Cactus

21.00. Kovacs/Dyberg/Thomsen

22.00. Hej Johannes

23.00. DJ's Bugge & Bisen

 

Lørdag 21. juli 

18.00. Dybjerg/Dybbroe/Berg

19.00. Trup Aardestrup

20.00. I Just Came from The Moon

21.00. Soma Alpass, Haruhiko Okabe & Lil Lacy

22.00. Eiler/Ro

23.00. DJ's Bugge & Bisen

 

The Community er et internationalt kollektiv af improvisationsmusikere, der arbejder for at forbinde og udvide netværket af improvisatorer og musikere over hele verden, ved at lave koncerter, workshops, camps og interaktive events.

Vi tror på styrken i at samarbejde og vigtigheden af forskellighed og frihed til at udtrykke sig i musikken og i livet.

The Community blev grundlagt i 2014 af Nana Pi og Mia Dyberg. Arrangementerne er i dag hovedsagligt organiseret af Mia Dyberg, Nana Pi, Maria Dybbroe, Jonathan Aardestrup og Asger Thomsen med hjælp fra The Communitys medlemmer, og aktiviteterne foregår primært i Berlin, København og Aarhus.

 

 


www.facebook.com/ijustcamefromthemoon

Line-up

Line-up

Nis Hellerøe Myrtue (t-sax), Jonas Scheffer (trp), Nikolaj Bugge (g), Tobias Andreassen (drm), Frederik Hagner (b)

Media
  • I Just Came From The Moon
Info

Info

21/07/2018

20:00
Entré Kr. 50
100 kr. for en hel aften. 150 kr. for begge dage.Arrangør

The Community
(+45)
www.thecommunity-productions.com
Co-Arrangør
The Community