AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jakob Bro Returnings ((DK/US/NO)) - Photo:

Photo:

Jakob Bro Returnings ((DK/US/NO))

21:00

250
Jakob Bro (g), Palle Mikkelborg (trp), Thomas Morgan (b), Jon Christensen (drm)

Ren skønhed præsenteret af funklende stjerner på jazzhimlen

40-årige Jakob Bro har udgivet 14 plader som bandleder med et bredt udvalg af prominente danske og amerikanske musikere.

Den aarhusianske guitarist og komponist, som startede karrieren i grupper som Beautiful Day og I Got You On Tape, har turneret internationalt med Tomasz Stanko og Paul Motians grupper. Sideløbende har han udgivet musik i eget navn, samarbejdet med digterne Jørgen Leth og Peter Laugesen samt elektroniske musikere som Thomas Knak, hvilket viser spændvidden i et musikalske virke, der strækker sig fra det lyriske til det avantgardistiske lydmateriale.

Den norske trommeslager Jon Christensen, der sjældent optræder nu om dage, fik sit store gennembrud i slutningen af 60’erne og 70’erne, da han spillede med Keith Jarretts legendariske European Quartet, George Russell, Jan Garbarek og mange flere. I mere end 40 år har han været indbegrebet af den skandinaviske lyd på ECM Records, blandt andet også med Palle Mikkelborg.

Derfor er det lidt at et scoop, at Jon Christensen nu genoptager samarbejdet med Jakob Bro, Thomas Morgan og Palle Mikkelborg på Jacob Bros nye album Returnings, der er produceret af Manfred Eicher.

Returnings udkom i foråret 2018 til flotte anmelderroser, ikke mindst i Politiken, hvor Thomas Michelsen gav seks ud af seks mulige hjerter under overskriften:

“Hans album er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed”.

Her får du chancen for at opleve besætningen fra pladen på den 30. udgave af Aarhus Jazz Festival.


Læs mere om Jakob Bro Returnings


Arrangør
Sun Ship
40 55 61 23
Co-Arrangør
Atlas
Billetinfo
Koncert med forsalg. Entré 250 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C