AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
AddisAbabaBand ((DK)) - Photo:

Photo:

AddisAbabaBand ((DK))

22:00

130
Marco Dania (fl, sax), Lasse Enøe and Olaf Johannes (sax), Scott Westh (trp), Christian Tscherning (trb), Mikkel Govertz and Jesper Rasmussen (g), Simon Gorm (org), Jens Peter Møller (b), Preben Kaels (perc, vio), Feike van der Woude and Christian Dietrichsen (perc), Martin Madsen (drm)

En kalejdoskopisk musikoplevelse med inspiration fra Afrika

Det er en overvældende oplevelse, når det 13-mand store orkester AddisAbabaBand fylder publikum med hybrid groove af ethiojazz og afrobeat, tilsat en solid dosis funk og kosmisk jazz.

Siden 2010 har bandet spillet et hav af koncerter på alle mulige og umulige steder, hvor repertoiret langsomt er blevet udforsket og udvidet.

Musikken skrives i fællesskab og udfoldes som en glødende bastard af alt fra free jazz til psykedelisk rock, westcoast funk og traditionelle afrogrooves.

Med tiden har bandet opbygget et solidt ry, der har skaffet dem koncerter på både Copenhagen Jazz Festival, dette års Roskilde Festival og de seneste par år et udsolgt Bispejazz-telt under Aarhus Jazz Festival. Bandet har desuden turneret i både Ghana og Holland.

Markant i lydbilledet står en skarp og tight blæsersektion samt en stærk rytmegruppe med flere percussionister. Læg dertil brusende orgelklange, kosmiske fløjter og suggestive violintoner, og du har et band, der i sandhed skaber en kalejdoskopisk musikoplevelse med stor inspiration fra den afrikanske musiks ikoner som Mulatu Astatke, Fela Kuti, Ebo Taylor og selveste Hailu Mergia, som det er muligt at opleve samme aften.


Læs mere om AddisAbabaBand


Arrangør
Radar
86 76 03 44
Billetinfo
Koncert med forsalg.
Resterende billetter sælges ved indgangen, hvis der ikke er udsolgt i forsalg. Entré 130 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C