Beskrivelse

Cool Cats (DK)

Janus Køster-Rasmussen (instructor), Ben Webster and Dexter Gordon (sax), and others

Se jazz i biografen

Mod slutningen af Aarhus Jazz Festival 2018 kan du pleje dine søndagstømmermænd med jazzfilm i Øst for Paradis. Biografen sætter hele dagen – søndag  22. juli – af til jazzoplevelser på det store lærred og byder på musikalske, visuelle og anderledes jazzfilm.

Denne første visning inkluderer en croissant og fri filterkaffe, som vi serverer kl. 12.00.

Cool Cats (2015)
Denne dokumentar- og spillefilm handler om jazzlegenderne Dexter Gordon og Ben Webster på eventyr i 1960'ernes København: damer, drugs og jazzmusik for fuld blæs i en swingende fortælling fra en svunden (jazz)tid.

Cool Cats er historien om, hvordan Ben Webster og Dexter Gordon fandt et menneskeligt frirum fra hjemlandets racediskrimination og stofproblemer. Samtidig startede de to saxofon-ekvilibrister en musikalsk lavine, der gjorde København og især spillestedet Montmartre til europæiske hovedattraktioner inden for jazz.

Igennem et dygtigt orkestreret arkivmateriale, som også tæller Ben Websters egne smalfilmsoptagelser fra hans tid i København, opruller filmen, hvordan vores egen lille storby ændrede sig og blev ændret af to af jazzens allerstørste ikoner med alt, hvad dertil hører af kvindelige bekendtskaber, venskaber, druk, stoffer og selvfølgelig masser af cool jazz.

- Arrangeret i samarbejde med Copenhagen Film Festival


www.paradisbio.dk/MovieDetails.aspx?movieId=8856

Line-up

Line-up

Janus Køster-Rasmussen (instructor), Ben Webster and Dexter Gordon (sax), and others

Media
  • Cool Cats
Info

Info

22/07/2018

12:30 - 14:00
Entré Kr. 90


Koncertsted

Øst for Paradis
Paradisgade 7
8000 Aarhus C
(+45) 86 19 31 22
kontor@paradisbio.dk
www.paradisbio.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Øst for Paradis
(+45) 86116444
www.paradisbio.dk
Co-Arrangør
Aarhus Jazz Festival