AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jazz – Dokumentar- & kortfilm ((JA/DK/US/CY/SE)) - Photo:

Photo:

Jazz – Dokumentar- & kortfilm ((JA/DK/US/CY/SE))

14:30

80

Se jazz i biografen

Mod slutningen af Aarhus Jazz Festival 2018 kan du pleje dine søndagstømmermænd med jazzfilm i Øst for Paradis. Biografen sætter hele dagen – søndag  22. juli – af til jazzoplevelser på det store lærred og byder på musikalske, visuelle og anderledes jazzfilm.

I samarbejde med Copenhagen Film Festival viser vi i løbet af eftermiddagen en række udvalgte dokumentar- og kortfilm med jazzen i centrum.

Japanese Boy (Japan, 2016 – 5 min.)
En animeret musikvideo med stilikonet Takeshi Nakatsukas Japanese Boy.

Bamako Play (Danmark, 2017 – 25 min.)
Instruktør Anders Skovbjerg Jepsen har fulgt den danske sekstet The Kultimangoes på en del af deres musikalske rejse under pladeinspilninger i Burkino Faso og Mali. Filmen lever og ånder for spændingsfeltet, der opstår i mødet mellem den vestlige og den afrikanske musik.

Duane Eubanks (USA, 2016 – 3 min.)
Instruktørdebut fra Kal Toth, hvor Duane Eubanks taler om jazz, trompet og legenderne Lee Morgan, Freddie Hubbard og Johnny Coles.

Tyler (USA, 2016 - 7 min.)
Fiktionsfilm. En kvinde udfordres på livet og ånden, da hendes krop pludselig forvandles til det pureste guld.

Soma & Lil (Cypern / Danmark, 2017 – 11 min.)
Cypriotisk dokumentar, optaget i Danmark, om arbejdet og den unikke musik i en improvisaorisk celloduo baseret i Danmark.

Say What!! A General Proposal (USA, 2016 – 6 min.)
Et animeret, humoristisk og reflektorisk portræt af en jazzmusikers prøvelser med ældre kvinders tilnærmelser og andre feminine udfordringer.

Alight (Sverige, 2017 – 37 min.)
Dokumentar af Emil Nils Nylander om fire forskellige afrikanske musikere, som alle higer efter anerkendelse og efter at finde en plads til deres vej i livet – at skabe musik og være stemmer for de stumme. Filmen er optaget i Malawi og Rwanda.


Læs mere om Jazz – Dokumentar- & kortfilm


Arrangør
Øst for Paradis
86116444
Co-Arrangør
Aarhus Jazz Festival
Billetinfo
Entré 80 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C