Beskrivelse

Emir Bosnjak – Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg Duo (BA/DK/GM)

Emir Bosnjak (acc)
Dawda Jobarteh (kora, voc), Stefan Pasborg (drm)

En aften med verdensmusik 

Harmonikavirtuosen Emir Bosnjak åbner aftenen med en halv time i harmonikaens univers.

Emir Bosnjak er uddannet harmonikasolist ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og beskæftiger sig både med klassisk og rytmisk musik på højt plan.

I forbindelse med debutkoncerten skrev Jyllands-Posten:

”Bosnjak vil utvivlsomt få stor og måske nyskabende betydning for sit instruments udbredelse på flere fronter."

Han er kendt for sit særprægede lyriske udtryk, som kommer ud af en blanding af balkanmusik, fransk musette og argentinsk tango nuevo med et strøg af den nordiske tone og en elegant virtuositet med nerve og passion.

Han har samarbejdet med Aarhus Symfoniorkester, Århus Sinfonietta, Klüvers Big Band og Randers Kammerorkester og medvirket på flere pladeindspilninger.

Emir Bosnjak er tilknyttet Aarhus Teater, Aalborg Teater og Filuren som komponist og musiker og har på det seneste medvirket ved opsætningen af Astor Piazzollas tango-opera María de Buenos Aires på Den Jyske Opera.

I duoen Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg mødes to karismatiske og mesterlige musikere fra to forskellige musikkulturer. En smeltedigel af stilarter mødes og blendes i et samspil baseret på gensidig kærlighed til stærke rytmiske figurer, smukke melodier og ren energi.

Jazz Special skrev ved udgivelsen af deres debutalbum DUO:

''Ikke siden Jimi Hendrix og Sonny Sharrock har jeg hørt noget lignende! Der er ikke noget at rafle om. Disse to herrer fra henholdsvis Gambia og Danmark rammer en åre fyldt med power … en veldisponeret suite med en fantastisk dialog mellem de to soul brothers."

Dawda Jobarteh er opvokset i Ghana i en griotfamilie, hvor han fra syvårsalderen spillede percussion og som 12-årig spillede koncerter med sin onkel og fætre.

For 20 år siden bosatte han sig i Danmark og begyndte at spille kora. I dag rejser han kloden rundt som professionel musiker.

På sin seneste CD I Met Her By The River viser Jobarteh igen, hvor teknisk og fænomenalt han mestrer kora-spillet, men altid underordnet i forhold til hans flotte stemme.

Der er smukke øjeblikke af fordybelse på udgivelsen, der aldrig bliver oversentimental eller overfladisk.

Stefan Pasborg er en af de mest personlige, alsidige og efterspurgte europæiske trommeslagere og kapelmestre, vi har i dag. Han har turneret i mere end 30 forskellige lande, har modtaget et utal af priser, har spillet sammen med jazzens bedste navne og har været initiativtager til bands som Ibrahim Electric, Pasborgs Odessa XL, Firebirds, Free Moby Dick, Toxikum og Delirium m.fl.

Stefan Pasborg spiller også med Carsten Dahl Trinity mandag 15. juli på Helsingør Theater.

Koncerten er en del af markeringen 100 år med jazz i Aarhus og gennemføres med støtte fra William Demant Fonden, CAC Fonden og Nordea-fonden "Vi støtter gode liv".


www.facebook.com/Emir-Bosnjak-357251657686867

www.pasborg.dk

www.facebook.com/DawdaJobarteh.band

Line-up

Line-up

Emir Bosnjak (acc)
Dawda Jobarteh (kora, voc), Stefan Pasborg (drm)

Media
  • Emir Bosnjak – Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg Duo
  • Emir Bosnjak – Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg Duo
Info

Info

14/07/2019

20:00 - 22:30
Entré Kr. 150
Studerende og unge under 25 år 120 kr.
Forsalg på billetten.dk.
Salg i døren fra kl. 19.00.
Køb billet


Koncertsted

Helsingør Theater
Den Gamle By
Viborgvej 2
DK-8000 Aarhus C
(+45) 62 12 31 88
tij@dengamleby.dk
www.dengamleby.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk