AARHUS JAZZ FESTIVAL
8. - 15. juli 2023
Flamenco Jazz Experience & Adam Baldych  ((PL/DK/SE/AR)) - Photo:

Photo:

Flamenco Jazz Experience & Adam Baldych ((PL/DK/SE/AR))

15:00

120
Adam Baldych (vio), Maria Glisic (voc, dance), Florián Navarro (sax, cl, fl), Jens Balder (trb), Jens Viggo Fjord (g), Jens Jefsen (b), Stephan Jarl (perc), Ulrik Bisgaard (drm)

Jazzimprovisationer og spansk passion

I Flamenco Jazz Experience opstår et særligt møde mellem jazz og flamenco. To traditioner, som på trods af deres forskellighed har meget at byde hinanden, når man åbner for de indre strukturer.

Flamenco Jazz Experience har taget udfordringen op, er gået i dybden og har udviklet til sin egen sound, hvor flamencoguitar, cajónspil, flamencosang, klap og dansetrin mixes med jazztrommer, kontrabas og blæserklange.

Gruppens nyskrevne materiale trækker på gamle flamencorytmer, nutidige fusionsklange og meget mere, som har fundet vej ind i det musikalske univers, hvor udtrykket både er jazzens improvisationer og spansk passion. Og det har overrasket og begejstret publikum.

Ved Aarhus og Københavns jazzfestivaler har Flamenco Jazz Experience fået anmelderroser som ”en sound med fine overraskende effekter”, og ”nye linjer, indfald og udfald – med Flamenco Jazz Experience klæder de to genrer virkelig hinanden”.

Gæstesolist Adam Baldych er en opadgående stjerne på den europæiske jazzhimmel. Hans unikke lyd og evne til at indfange musikkens sjæl er for længst dokumenteret på udgivelser på det prestigefyldte pladeselskab ACT og i internationale magasiner:

"A powerful musical personality." – Jazzwise.

"Jazz violin redefined" - The Guardian. "

Adam Baldych has a breathtaking virtuosity and unflagging creative drive that holds tremendous promise." – Jazz Journal.

"Hoffnungsvollste Neuentdeckung einer jungen Generation im zeitgenössischen Jazz." – Jazzpodium.

Og med den svenske cajón-troldmand, Stephan Jarl er der udsigt til et spændende musikalsk møde.


Arrangør
Abraxa
22 43 01 31
Billetinfo
Studerende 60 kr.
Billetter, der ikke er solgt i forsalg, sælges i døren. Entré 120 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C