Beskrivelse

Artur Tuznik Trio (DK/FR)

Artur Tuznik (p), Brice Soniano (b), Daniel Sommer (drm)

Ung triojazz med internationalt snit

Trioens første album blev rost i flere internationale medier og fik blandt andet plads i Politikens Top 5 for danske jazzplader i 2017.

Siden har Artur Tuznik været en af de mest efterspurgte pianister her i landet, belønnet for sit klaverspil og sine kompositioner ved blandt andet DPA's Årets Unge Jazzkomponist og P8 JazzAlive i DR Koncerthuset.

Ved siden af egne projekter som trioen The Space Above og Artur Tuznik Sextet, har han senest spillet med blandt andre Mads Vinding, Anders Fjeldsted og Simon Spang-Hansen. 

Artur Tuznik har boet i Danmark siden 2008. Hans genkendelige stil er inspireret af impressionismens harmoni og hjemlandet Polens folkemusik, men har rødder i lyden af skandinavisk jazz. Som vinder af nogle af de vigtigste jazzkonkurrencer i Europa har han fået ry som en af de mest lovende pianister i sin generation.

Ved denne koncert spiller Artur Tuznik med en fantastisk rytmesektion fra den aarhusianske jazzscene – den franske bassist Brice Soniano og danske Daniel Sommer på trommer. 

Brice Soniano er uddannet i 2002 fra Koninklijk Conservatorium Den Haag efter at have studeret klassisk og jazz. Siden har han arbejdet som professionel musiker i mange europæiske lande. I 2012 indspillede han sit debutalbum Beyond Time med Toma Gouband, Joachim Badenhorst, Nelson Veras og Juan Parra Cancino.

Daniel Sommer har de senere år gjort sig bemærket i en lang række konstellationer, hvor han med håndværksmæssigt overskud samt en personlig og interagerende spillestil sørger for, at musikken altid udvikler sig. Han er medlem af OrgelDuo, Ornithopter, Jens Fisker Trio og Karmen Rõivassepp Quartet. Sammen med Nikolaj Hess og Anders AC Christensen medvirker han på Live Foyn Friis-albummet Willow (2018). 


www.arturtuznik.com

Info

12/07/2020

20:00
Entré Kr. 80


Koncertsted

Erlings Jazz- & Ølbar
Nørreport 8
DK-8000 Aarhus C
kontakt@erlings.dk
www.erlings.dk
Vis på Kort

Arrangør

Erlings Jazz- & Ølbar (174)
(+45) 28517962
www.erlings.dk

Media
  • Artur Tuznik Trio