AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jacinta Madsen & Maria Faust Jazz Catastrophe 3rd mutation (DK/ES) - Photo: Ave Nielsen/Uffe Birk

Photo: Ave Nielsen/Uffe Birk

Jacinta Madsen & Maria Faust Jazz Catastrophe 3rd mutation (DK/ES)

15:00

80
Maria Faust (a-sax), Lars Pilgaard (g), Anders Vestergaard (drm), Jacinta Madsen (visual arts)

Kom til LilleJazz – og oplev en magisk blanding af musik og billedkunst

Saxofonist og komponist Maria Faust er bedst kendt for sine prisvindende, store moderne jazzensembler, herunder Sacrum Facere, Machina og Jazz Catastrophe.

Oprindelig grundlagt i 2012 som et moderne bigband er Fausts Jazz Catastrophe-projekt nu i sin tredje mutation. Koncentreret og reduceret ned til sin essens som en tyk sirup præsenteres den nye og kraftfuldt tætte musik af en triovariant af Jazz Catastrophe med Lars Pilgaard på guitar, Anders Vestergaard på trommer og Maria Faust på altsaxofon.

Karismatiske og excentriske Maria Faust (født 1979) er en af de mest berømte estiske musikere nogensinde og modtager af adskillige prestigefyldte priser og hædersbevisninger. Hendes arbejde og unikke musikalske sprog som komponist og improvisator er let genkendeligt, samtidig med at det er udfordrende at beskrive på grund af hendes opfindsomhed og brede spektrum af påvirkninger.

Jacinta Madsen har en årrække arbejdet med formidling til børn og unge, blandt andet på den populære tv-børnekanal Ramasjang. Sideløbende med dette har hun eksperimenteret med at skabe musikken om til billedkunst – og omvendt.

Hun arbejder som billedkunstner og illustrator og har for nylig udgivet to børnebøger, hun selv har illustreret – herunder Lille Træ, der var nomineret til Kulturministeriets Illustratorpris 2023.

 

Om LilleJazz

LilleJazz er et nyt initiativ, der præsenterer koncerter i et rum, hvor både børn og voksne kan lytte og være. Der vil være stille aktiviteter for børn, og man må gå ind og ud af rummet, men fokus er på koncerten, der ikke er særligt målrettet børn. Det er eksperimenterende musik for børn og deres voksne, voksne og deres børn og for voksne uden børn.

Denne koncert er interaktiv, idet både musikken og billedkunsten skabes i symbiose med hinanden. Publikum kan tegne til musikken – og dele af koncerten vil blive direkte inspireret af billedkunsten, der frembringes.

Børn har gratis adgang, mens voksne betaler 80 kr. Men for hvert barn, du medbringer, får du 20 kr. i rabat.

 


Læs mere om Jacinta Madsen & Maria Faust Jazz Catastrophe 3rd mutation


Læs mere om Jacinta Madsen & Maria Faust Jazz Catastrophe 3rd mutation


Arrangør
ALT_R_JAZZ

Co-Arrangør
Aarhus Jazz festival og DMF
Billetinfo
For hvert barn, du tager med, får du 20 kr. i rabat. Børn har gratis adgang. Entré 80 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C