AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Motuz Group (DK/UK/FI) - Photo:

Photo:

Motuz Group (DK/UK/FI)

15:30

40
Mark Hurrell - Saxophone, Anne-Sofie Østergaard - Dance, Iina Johanson - Voice, Philip Akrofi - Double Bass

Overskridelse af grænserne mellem improviseret musik og dans

Motuz Group står som en udviklende kraft inden for tværfaglig scenekunst, der har formet dens bane siden 2019. I løbet af de sidste år har en mangfoldig række af kunstnere lånt deres ekspertise til kollektivet og styrt gruppen i utallige kreative retninger. I hjertet af Motuz' mission ligger en dedikeret udforskning af det nuancerede forhold mellem improviseret musik og dans.

For Motuz Group fungerer improvisation som hjørnestenen, der afspejler dens grundlægger, Mark Hurrells tro på, at den autentisk formidler refleksioner fra det virkelige liv til et publikum. Ved at omfavne filosofien om, at improvisation er uløseligt forbundet med vores eksistens, inkorporerer Motuz Group denne etos problemfrit i deres kunstnerskab på scenen. Det naturlige, umanuskriptfrie samspil mellem kunstnere giver publikum en fordybende oplevelse, der inviterer dem til at mærke den ægte udfoldelse af forestillingen.

Motuz Group afviser kunstfærdigheder, hvilket gør det muligt for hver kunstner at bidrage organisk og skabe en unik verden med hver præsentation. Forbindelsen mellem musik og dans er indviklet udforsket gennem omfattende praksis, research og øvelser, hvilket resulterer i en forestilling, der byder på en inspirerende og frisk æstetik.

Samspillet på tværs af kunstneriske discipliner giver Motuz Group mulighed for at levere præstationer med bemærkelsesværdig rækkevidde og fleksibilitet. Denne unikke tilgang gør ikke kun deres shows tilgængelige for et bredt publikum, men sikrer også en spændende og underholdende oplevelse for erfarne kunstentusiaster.

Motuz Group er et kollektiv af individer drevet af en fælles lidenskab for musik, dans og artisteri, der går sammen for at skabe forestillinger, der fint balancerer og blander disse elementer på en smuk og tankevækkende måde.

Dette grænseløse kollektiv repræsenterer en sammensmeltning af tre nationaliteter inden for dets nuværende lineup, hvor Mark Hurrell fra Storbritannien, bosat i Danmark, fungerer som grundlægger og saxofonist. Med ham er den højt dygtige finske sangerinde Iina Johanson og den danske kontrabassist Philip Akrofi sammen med den talentfulde danske danserinde Anne-Sofie Østergaard. Hver kunstner, der er kendt inden for deres respektive områder, bidrager med deres unikke erfaringer og baggrunde og beriger Motuz Groups forestillinger med forskellige perspektiver.

Motuz Group, et fyrtårn for kreativ udforskning, inviterer publikum ind i en verden, hvor kunst overskrider grænser, og tilbyder en fængslende blanding af musik og dans, der giver genlyd på både et visceralt og intellektuelt niveau.


Se mere her https://www.instagram.com/motuz_group/?hl=en


Se mere her https://www.facebook.com/motuzgroup


Arrangør
Domen - Bylivshuset på Pier 2
41874695
Billetinfo
Entré 40 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C