AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Brandon Suarez, Nikolaj Hess, Peter Vuust, Mikkel Vuust (DK/US) - Photo: Tir na NÓg

Photo: Tir na NÓg

Brandon Suarez, Nikolaj Hess, Peter Vuust, Mikkel Vuust (DK/US)

20:00

S&B
100
Brandon Suarez (sax) Nikolaj Hess (p) Peter Vuust (b) Mikkel Vuust (drm)

Én af de største amerikanske jazztalenter i selskab med nogle af landets dygtigste jazzmusikere

Glæd dig til en aften i selskab med nogle af landets dygtigste jazzmusikere på Tir na nÓg. 

Brandon Suarez er en af de største amerikanske talenter på den internationale jazzscene i dag. I sommeren 2023 var han på en længere tourné med saxofon-giganten Vincent Herring i Japan og spiller regelmæssigt på New Yorks natklubber med nogle af jazzens helt store navne. Brandon Suarez har blandt andet optrådt på Monterey Jazz Festival sammen med de toneangivende musikere Immanuel Wilkins, Eric Harland og Gerald Clayton. 

 

Nikolaj Hess er en af de absolut flittigst brugte pianister i både danske og internationale sammenhænge. På det seneste har han udgivet Nikolaj Hess Micro Chapters, Nikolaj Hess Rhapsody, med 3xHess vundet prisen for årets jazzudgivelse DMA 2014 for pladen Music for Mum and Dad og spillet sin egen musik i Lars Von Triers film Melancholia. Desuden har han været særdeles aktiv på plade og koncertfronten med Nikolaj Hess Trio, Hessismore, Hess / Skou, Caroline Henderson og har gennem tiden spillet med navne som Lee Konitz, Benny Golson, Etta Cameron og mange andre.  

 

Bassist Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og er derudover en af landets mest benyttede ”side-men”. Han har spillet på mere end 100 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson, Jukkis Uotila og mange flere. Han er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet 7 albums i eget navn; senest CD´en Further to Fly med 5 x Vuust. 

 

Mikkel Vuust er en af landets mest lovende trommeslagere. Han har til trods for sin unge alder spillet med navne som Jakob Fisher, Uffe Steen, Henrik Gunde og Sinne Eeg. I øjeblikket studerer han på Manhattan School of Music i New York, og udgav i 2022 albummet Further To Fly sammen med 5 x Vuust.  


Arrangør
Tir na NÓg
86 19 19 10
Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C