AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Viktoria Søndergaard, Jakob Sørensen, Peter Vuust & Mikkel Vuust (DK) - Photo: Salling ROOFTOP

Photo: Salling ROOFTOP

Viktoria Søndergaard, Jakob Sørensen, Peter Vuust & Mikkel Vuust (DK)

13:00

S&B
Viktoria Søndergaard (vib), Jakob Sørensen (trb), Peter Vuust (b), Mikkel Vuust (drm)

Prisvindende jazzmusikere på Salling Rooftop

Det bliver en unik musikalsk oplevelse, når Viktoria Søndergaard denne eftermiddag går på scenen sammen med Jacob Sørensen, Peter Vuust og Mikkel Vuust på Salling Rooftop.

Viktoria Søndergaard er en alsidig vibrafonist, der allerede i en ung alder har spillet med adskillige garvede, og som hende selv, unge musikere. Hun er en habil komponist og som instrumentalist er hendes spil uforfærdet og følsomt. I 2021 afsluttede hun uddannelsen i Rytmisk Musik og Bevægelse på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har derudover både lavet udgivelser med bands som Baryl, Odd Pocket, I Think You're Awesome samt Little Winther. Yderligere har hun også modtaget Tivoli Jazz Pris i København.

Prisvindende trompetist Jakob Sørensen har med fem udgivelser i eget navn slået sit navn fast på den nordiske jazzscene. Jakob Sørensens lyd er inspireret af den nordiske natur med en antydning af melankoli og hans trompetspil er tilmed blevet sammenlignet med koryfæerne Nils Petter Molvær og Tomasz Stańko. 

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det jyske Musikkonservatorium, leder af ”Center for Music in the Brain” og er derudover en af landets mest benyttede ”side-men”. Han har spillet på mere end 100 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson, Jukkis Uotila og mange flere. Han er kendt for sin

groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil. Peter har desuden været nomineret til en DMA for cd’en September Song.  

Mikkel Vuust er en af landets mest talentfulde unge trommeslagere. Han har til trods for sin unge alder spillet med navne som Jakob Fisher, Uffe Steen, Henrik Gunde og Sinne Eeg. Han studerer lige nu på Manhattan School of Music i New York, og er CD-aktuel med albummet Further To Fly sammen med 5 x Vuust.  


Arrangør
Salling ROOFTOP
21 12 23 56
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C