AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Veronica Mortensen, Henrik Gunde & Peter Vuust (DK) - Photo: Salling ROOFTOP

Photo: Salling ROOFTOP

Veronica Mortensen, Henrik Gunde & Peter Vuust (DK)

16:00

S&B
Veronica Mortensen (voc), Henrik Gunde (p), Peter Vuust (b)

Groovy jazz med Veronica Mortensen, Henrik Grunde og Peter Vuust

Peter Vuust er en unik kombination af at være musiker, hjerneforsker og leder af ”Center for Music in the Brain”, AU. Han er kendt for sit groovy og melodiøse solospil. Som komponist og bassist har han udgivet 7 albums i eget navn, det sidste album Further To Fly, udkom i april 2022 med bandet 5 x Vuust.  

Denne eftermiddag har han Veronica Mortensen med på sang. Hendes stemme bærer præg af varme og en karakteristisk klang. Samarbejdet mellem Peter Vuust og Veronica Mortensen er blevet til mange koncerter i årenes løb og udgivelse af tre CD’er, hvoraf en af dem: ”September Songs” (2013) blev nomineret til en DMA i kategorien Årets Danske Vokaljazz.  

Henrik Gunde er en af landets bedst spillende musikere, passer ind i alle formater og behersker de fleste stilarter. Og så er han begavet med et sjældent formidabelt swing. Det mærkes tydeligt at Gunde har studeret de gamle mestres rytmik og tilgang til musikken, men uden at sætte sin egen originalitet over styr. Senest er han sammen med Jakob Munck blevet nomineret til en Grammy i kategorien særudgivelser for albummet ”Frit efter… Carl Nielsen”. Gunde er også kendt for mange år som pianist i DR's bigband.   


Arrangør
Salling ROOFTOP
21 12 23 56
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C