AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

James Loveless, Uffe Steen, Peter Vuust & Mikkel Vuust (DK/US) - Photo: Salling ROOFTOP

Photo: Salling ROOFTOP

James Loveless, Uffe Steen, Peter Vuust & Mikkel Vuust (DK/US)

16:00

S&B
James Loveless (voc), Uffe Steen (g), Peter Vuust (b), Mikkel Vuust (drm)

James Loveless synger med nogle af Danmark dygtigste jazzmusikere

Denne eftermiddag er i selskab med ingen mindre end den amerikansk-fødte sanger James Loveless, der er uden tvivl en af landets allerbedste bluessangere. Under denne specielle koncert bevæger han sig over grænserne ind i jazzens land med fortolkninger af kendte jazz-klassikere i selskab med nogle af Danmarks mest anerkendte jazzmusikere. 

James Loveless er bedst kendt i front for aarhusianske Shades of Blue, der sidste år kunne fejre 30 års jubilæum. Gennem årene har bandet turneret Danmark tyndt, og Shades of Blue’s unikke koncerter blev sidste år belønnet med en Danish Music Award for årets bedste liveband på bluesscenen. Selvom blues-rødderne aldrig fornægter sig i James Loveless’ sang, har han også tidligere i karrieren taget jazzen under kærlig behandling. I en årrække var han fast solist i Klüvers Big Band og turnerede med bigbandet i Skandinavien og Rusland. I de senere år har han desuden også været at finde på scenen sammen med sin søn Shaka Loveless. 

Uffe Steen er en af de bedste og mest unikke guitarister. Han er kendt for en helt speciel og vild teknik, der skyldes, at han vender guitaren omvendt. Han har i sin lange karriere, spillet med et stort antal anerkendte jazz- og bluesnavne og er som instrumentalist kendt for sit indfølte og medrivende spil. Han har med sine CD´er, med bl.a. Adam Nussbaum på trommer, opnået international anerkendelse.  

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det jyske Musikkonservatorium, leder af ”Center for Music in the Brain” og er derudover en af landets mest benyttede ”side-men”. Han er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet 7 albums i eget navn. Peter har desuden været nomineret til en DMA for cd’en September Song. 

 

Mikkel Vuust er en af landets mest talentfulde unge trommeslagere. Han har til trods for sin unge alder spillet med navne som Jakob Fisher, Uffe Steen, Henrik Gunde og Sinne Eeg. Han studerer lige nu på Manhattan School of Music i New York, og er CD-aktuel med albummet Further To Fly sammen med 5 x Vuust.  


Arrangør
Salling ROOFTOP
21 12 23 56
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C