AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Toftemark / Norman Quartet (DK) - Photo: Tir na NÓg

Photo: Tir na NÓg

Toftemark / Norman Quartet (DK)

15:00

S&B
Andreas Toftemark (sax), Emil Norman (drm), TBA (p), TBA (b)

Oplev danske jazzmusikere med et internationalt udsyn

Saxofonisten Andreas Toftemark og trommeslageren Emil Norman har samlet et band til dette års jazzfestival. Begge musikere har studeret i New York og spiller til daglig i et utal af bands og konstellationer. Denne aften har slået sig sammen til en uforglemmelig musikalsk aften på Tir Na Nog. 

Andreas Toftemark: 
Andreas Toftemark er en 32-årig saxofonist og komponist, som for tiden bor i København. I fire år har Andreas boet og optrådt i jazzmiljøet i New York, været på turné i Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien og optrådt på spillesteder som The Bimhuis i Amsterdam, La Fontaine, Paradise jazz Club Copenhagen, The Hat Bar i Berlin og Unity Jazz Club i Sverige, både som sideman og kapelmester. Du kan lytte til Andreas Toftemarks debutalbum - A New York Flight - på alle digitale platforme. Albummet består af en blanding af originale melodier og fortolkninger af amerikanske sange. Bandet består af nogle af de mest garvede unge københavnske musikere. Uddannelse; Andreas er uddannet fra The New School of Jazz i New York, hvor han studerede med dygtige musikere som Joel Frahm, Eric Alexander, Ben Wendel, Marc Mommas og Sam Yahel m.fl. Inden da havde Andreas studeret på Conservatorium van Amsterdam, som er anerkendt som et af de mest fremtrædende jazzkonservatorier i Europa. Desuden har Andreas optrådt med store navne som Michael Valeanu, Paul Sikivie, Ethan Iverson, Josh Allen, Ethan Iverson, Pat Brennan, Myles Sloniker, Robbie Lee, Peter Bernstein for blot at nævne nogle få. Lyd; Andreas' lyd er intens, men rund og afspejler tydeligt de mange år, han har brugt på at lytte til jazzens mestre som Charlie Parker, John Coltrane, Lester Young, Barry Harris, Chet Baker m.fl. Selvom Andreas' stil afspejler traditionel jazz, har han udforsket mange genrer og har spillet alt fra traditionel jazz til bebop, hardbop, afro-cubansk, folkemusik og moderne jazz. Andreas spiller også altsaxofon og klarinet.

Emil Norman: 
Emil Norman (f. 1992) er en jazztrommeslager født i Århus, Danmark. Som 8-årig begyndte han at spille trommer, og i de tidlige teenageår blev han forelsket i jazzmusikken. Emil har en bachelorgrad fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige, og fortsatte sine studier i New York på Manhattan School of Music, hvor han studerede med bl.a. John Riley, Kendrick Scott og Marc Carey. Emil har spillet koncerter i Skandinavien, Tyskland, Polen, Island, Tjekkiet, Tyrkiet, Kina og USA. Emil bor til daglig i Oslo, Norge.


Arrangør
Tir na NÓg
86 19 19 10
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C