AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Gustaf Ljunggren / Emil de Waal / Viktoria Søndergaard / Alberte Svenningsen (DK) - Photo: Palmehaven

Photo: Palmehaven

Gustaf Ljunggren / Emil de Waal / Viktoria Søndergaard / Alberte Svenningsen (DK)

15:30

120
Gustaf Ljunggren (g/trp/sax/p), Emil de Waal (drm/elektronik), Viktoria Søndergaard (vib), Alberte Svenningsen (sax)

Unikt musikalsk samarbejde mellem fire jazzmusikere fra øverste hylde

Til denne eftermiddagskoncert på Institut for (X) får publikum mulighed for at opleve et unikt musikalsk samarbejde mellem fire jazzmusikere fra allerøverste hylde, nemlig Gustaf Ljunggren, Emil de Waal, Alberte Svenningsen og Viktoria Søndergaard! Det er første gang netop dette hold spiller sammen og hvis vi siger at “alt kan ske”, har vi vist ikke sagt for meget!

Multiinstrumentalisten Gustuaf Ljunggren og trommeslageren Emil de Waal har spillet sammen i 25 år med alt og alle, på alle slags scener i hele verden. Alt fra nummer et hits fra Dansktoppen over tv-shows til improviserede støjkoncerter i Kina.

Viktoria Søndergaard og Alberte Svenningensen har også spillet sammen i forskellige sammenhænge og medvirket på hinandens projekter.

Viktoria Søndergaard er vibrafonist og udgav i 2021 sit debutalbum “Allerede mandag?” med hendes band Baryl. Albummet blev ugens album på P8 jazz og Baryl vandt senere JazzDanmarks JazzKonkurrence. Sidste år udgav Baryl albummet “Hva fanden sker der?” og Viktoria Søndergaard har blandt andet optrådt ved DMA Jazz 2023 sammen med Marilyn Mazur og senest optrådt som solist med DR’s Big Band.

Alberte Svenningsen spiller saxofon og udgav sit debutalbum “Traneblæs” i 2019, der blev ugens album på P8 Jazz. Alberte Svenningsen har siden spillet koncerter i hele landet og for tiden arbejder hun på sin anden udgivelse. Alberte har bl.a. spillet med i Viktoria Søndergaards Baryl, hvor hun spiller med på albummet “Allerede Mandag?”, og Viktoria Søndergaard medvirker desuden på Albertes kommende album. Udover at spille jazz, har Alberte medvirket ved teaterforestillinger på både Aarhus og Odense Teater, samt børneteater ved Teater Natterdag.

Denne unikke koncert er en del af Aarhus Jazz Festivals artist residency 2024, hvor musikerne Emil de Waal og Gustaf Ljunggren som gæstekunstnere på festivalen kan opleves i mange forskellige musikalske sammenhænge.


Se mere her #1


Se mere her #2


Arrangør
Palmehaven

Co-Arrangør
Aarhus Jazz Festival
Billetinfo
Entré 120 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C