AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Johannes Gammelgaard Kvartett + Mikko Innanen  (DK/SE/FI) - Photo: Palmehaven

Photo: Palmehaven

Johannes Gammelgaard Kvartett + Mikko Innanen (DK/SE/FI)

20:00

100
Johannes Gammelgaard (sax), Erik Kimestad (trp), Vilhelm Bromander (b), Arild Wahl (drm), Mikko Innanen (sax)

1960'ernes jazz og skandinavisk visetradition

Johannes Gammelgaard er en dansk saxofonist og komponist med base i Stockholm, hvor han leder sin egen kvartet. Til denne koncert har han håndplukket tre prominente musikere fra den skandinaviske jazzscene, som vil fremføre nyskrevet musik samt numre fra kvartettens debutplade I venners lag (Jaeger Community Music, 2021). Med som særlig gæst har de inviteret det finske saxofonikon Mikko Innanen, Gammelgaards tidligere lærer på Sibelius-akademiet i Helsinki og etpersonligt forbillede gennem mange år.

Musikken lyder som en blandning af 1960’ernes jazz og skandinavisk visetradition, spillet med masser af energi, swing og humor. Indimellem bevæger musikerne sig også ud i mere frit improviserede passager, og alt i alt indeholder musikken et bredt spektrum af stemninger fra barnlig glæde til tungsindig melankoli.

I april 2021 udkom Johannes Gammelgaard Kvartetts debutplade 'I venners lag' på det aarhusianske pladeselskab Jaeger Community Music. Pladen har høstet roser fra anmeldere i både ind- og udland og er blevet spillet i radioen i både Danmark og Polen. Pladens forside prydes af Asger Jorns maleri Midsommerleg, der komplementerer musikken på bedste vis.


Se mere her #1


Arrangør
Palmehaven
Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C