AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Eljo (DK) - Photo: Aarhus Jazz Festival

Photo: Aarhus Jazz Festival

Eljo (DK)

15:30

ADV
Elias Lykkeskov (key), Johannes Bohn (drm)

Drømmende lydunivers med jazz og elektronisk musik 

I grænselandet mellem det akustiske og elektroniske skaber ELJO et meditativt, drømmende lydunivers med elementer fra både moderne nordisk jazz og minimalistisk elektronisk musik. Med Elias Lykkeskov og Johannes Bohn på henholdsvis keyboards og trommer, er ELJO en unik koncertoplevelse, hvor alle elementer – både elektroniske og akustiske – spilles live scenen. 

Det kreative startskud til ELJO var en ambition om at skubbe til de musikalske grænser ved at sammensmelte og forene den programmerede og repetitive elektroniske musik med den improvisatoriske jazz – to umiddelbart modsætningsfyldte genrer. Elias og Johannes startede nemlig begge deres musikalske karriere som jazzmusikere, men blev uafhængigt af hinanden ramt af en metaltræthed overfor jazzmiljøets præstationsræs og konkurrenceprægethed. 

Elias udtaler: “I det jazzmiljø, jeg befandt mig i, var der en latent stemning af, at det hele tiden skulle være hurtigere, vildere og mere komplekst. Det befandt jeg mig egentlig ikke særlig godt i – hverken musikalsk eller menneskeligt – og det ledte mine tanker mod at udforske en anden slags musik.” 

Johannes supplerer: “Jeg var en del af jazzmiljøet i både Danmark, Holland og Sverige, og alle steder oplevede jeg en nærmest religiøs tilbedelse af de store jazzlegender fra tidligere tider. Jazzskolerne træner dig ikke i at finde dit eget udtryk, de træner dig i at kopiere det, der allerede er gjort for 65-70 år siden, hvilket både er umuligt og u-kreativt. Det reducerer jazzen til en skolebog – en genre, som ellers oprindeligt gerne ville skubbe til grænser og sætte nye ting sammen.” 

De to musikere søgte hver især væk fra jazzen og videre ud i det musikalske landskab, hvor de begyndte at arbejde med andre genrer såsom pop, hiphop, elektronisk musik og folk. Med ELJO tager de to musikere nu det bedste fra deres fortid i jazzen og smelter det sammen med det bedste fra den elektroniske lyd, de senere dyrkede, til et nutidigt, fremadskuende musikalsk udtryk. 

ELJO arbejder i skrivende stund på deres debutalbum, som de forventer at udgive i efteråret 2024.


Arrangør
fairbar
60 19 94 77
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C