AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Emil Otto & The Fabulous Trio (DK) - Photo: Café Smagløs

Photo: Café Smagløs

Emil Otto & The Fabulous Trio (DK)

16:00

Emil Otto (voc, key, perc), Jacob Venndt (kontrabas, mundharpe), Pojken Flensborg (p), Per Kolling (drm)

Kærlighed til jazzens traditioner og The Great American Songbook

Den fremadstormende, anmelderroste og radioaktuelle crooner, Emil Otto, og den garvede bassist, multi-instrumentalist og performer Jacob Venndt besidder - sammen med pianist Pojken Flensborg og trommeslager Per Kolling - en ubestridelig kærlighed til jazzens traditioner og The Great American Songbook.

De seneste års store interesse for standard-vokal-jazz og det traditionelle repertoire (formidlet af bl.a. kunstnere som Michael Bublé og Samara Joy) har givet Emil Otto & The Fabulous Trio’s nye samarbejde det helt ideelle afsæt. Gruppen har i det sene forår 2023 indspillet, optaget og produceret en EP - “Hideout Sessions” - med tilhørende fire musikvideoer, hvor publikum forkæles med standards i originale arrangementer, der bl.a kombinerer melodiske ostinater fra den nordiske musiktradition, med New Orleansk second-line-swing, flygel med vaskebræt og trommer, kontrabas med kromatisk mundharpe og på toppen af det hele: Emil Ottos vibrerende og inciterende vokal.

Projektet har allerede været præsenteret og spillet på P8 Jazz, ved Niels Christian Cederberg. "Emil Otto er en ny crooner på den danske jazzscene. Han er ung. Kun 27 år. Men at dømme efter debutalbummet, Ain’t Love a Beautiful Thing, er han en både moden og traditionsbundet eventyrer, som ikke bare synger eminent, men også med sikker sans for musikken betjener klaveret ..... Hans potentiale er dybt fascinerende.” - Ivan Rod The Fabulous Trio hedder til dagligt “Jacob Venndt´s Fabulous Swing Trio” og er et yderst sammenspillet orkester, der siden 2015 har beskæftiget sig med - på ægte jazzmanér - at nyfortolke “Den Danske Film og Revysangskat” og samtidig “To forskellige generationer af jazzmusikere har fundet sammen og pustet nyt liv i den traditionelle vokaljazz og givet den et friskt og anderledes, nordisk udtryk…” fortsætte med at spille det traditionelle jazzrepertoire, som Jacob Venndt stod i spidsen for med det legendariske - og internationalt anderkendte - swingorkester: “The Dixieland Gipsy Band”. Over de sidste 8 år har orkesteret spillet masser af koncerter med ovennævnte repertoire i både ind- og udland, men trioen har også sideløbende samarbejdet med andre solister og har blandt andet optrådt med: Dario Campeotto, Niels Olsen, Stig Rossen, Jesper Lundgaard, Amalie Dollerup, Sys Bjerre m.fl. I forbindelse med Aarhus Jazzfestival i 2022, blev Jacob Venndt´s Fabulous Swing Trio sat sammen med Emil Otto og sammen spillede de et brag af en debutkoncert, der bare kaldte på netop dette projekt! Lyt til musikken på din streamingtjeneste: LINKTREE og se musikvideoerne på orkesterets YT-kanal: @EmilOttoTheFabulousTrio Oplev: ⁃ Irving Berlins klassiker "What'll I Do?" i et længselsfuldt harmonisk univers, der understøtter sangens sørgmodige historie med solistisk og melodisk kontrabasspil, i ostinatisk forening med flygel og trommer i den drømmende og flydende 3 / 4 jazzvals-fornemmelse. (link til sang) ⁃ Gershwins ”Nice Work If You Can Get It” kombinerer spræl med New Orleansk second-line-swing og vaskebræt samt bas med vokal og en drillende flygelsolo. (link til sang) ⁃ Vincent Youmans legendariske ”Tea for Two” fortæller en musikalsk historie og skifter mellem forskellige taktarter, tempi og introducerer Jacob Venndt på kromatisk mundharmonika i det traditionelle “sectional verse”. (Ikke udgivet endnu, besøg kanalen her) ⁃ Den moderne klassiker ”You And The Night And The Music”, tilføjer Rhodes til lyduniverset og et klassisk inspireret ostinat, der fører lytteren ned af en uventet harmonisk vej….(Ikke udgivet endnu, besøg kanalen her) Emil Otto & The Fabulous Trio består af: Emil Otto - Vokal og keys, perc. Jacob Venndt - Kontrabas og kromatisk mundharpe Pojken Flensborg - Klaver Per Kolling - Trommer God fornøjelse og på gensyn! Kontakt: Emil Otto - 4156 2317 - contact@emilotto.dk Jacob Venndt - 2281 1984 - jacobvenndt@me.com 


Arrangør
Café Smagløs
26 74 49 90
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C