AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Caktus x Ojkos (DK/NO) - Photo: turkis

Photo: turkis

Caktus x Ojkos (DK/NO)

16:00

M&C
120
Maria Dybbroe - komposition & altsaxofon
, Camilla Hole - sopransaxofon
, Sigrid Aftret - tenorsaxofon & fløjte
, Tina Lægreid Olsen - klarinetter & baritonsax, Tancred Heyerdahl Husø - trompet
, Lyder Øvreås Røed - trompet
, Magnus Murphy Joelson - trombone
, Johannes Fosse Solvang - trombone, Andreas Rotevatn - trombone, Arne Martin Nubo - guitar , Thorbjørn Kaas - cello, 
Petter Asbjørnsen - kontrabas, Aleksander Hoholm - kontrababas, Knut Kvifte Nesheim - trommer, Tobias Andreassen - trommer, Dirigent

Aarhusianske Caktus spiller sammen med Oslo Jazzkomponisters Orkester

Saxofonist og komponist Maria Dybbroe har i mere end 7 år komponeret til, og stået i spidsen for, det anmelderroste aarhusianske band Caktus. Under Aarhus Jazz Festival spiller Caktus for første gang i Danmark i en ny mega-udvidet besætning sammen med Oslo Jazzkomponisters Orkester.

Der vil være både helt nyskrevet musik til konstellationen men også nye arrangementer af Caktus-numre fra albumene ’Flimrende’ og 'Under Solen'. Det bliver en sanselig, storladen og skrøbelig koncert i Caktus' musikalske univers, eksploderet af Ojkos' energi og spraglede klange. Musikken er langstrakt, men samtidig både dynamisk og varieret, og der leges med instrumentering og instrumenternes akustiske fysikalitet.

I en pan-scandinavisk konstellation udfoldes oplevelsen af at stå med et ben i to lande, og få en ny nordisk identitet. Udgangspunktet for kompositionerne er Marias oplevelser fra de første to år i et nyt land, efter hun flyttede fra Danmark til Oslo. Det er musik inspireret af nye mennesker, nye dufte, nye steder, lyde og stemninger. I en pan-scandinavisk konstellation udfoldes oplevelsen af at stå med et ben i to lande, og få en ny nordisk identitet.


Se mere her #1


Se mere her #2


Arrangør
turkis
60 21 08 11
Billetinfo
Entré 120 kr.
Onlinesalg af billetter slutter når dørene åbner. Såfremt der ikke er udsolgt, kan billetter købes i døren på koncertaftenen.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C