AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Jazz'n'Brunch - Emil Otto med Kwella & Venndt (DK) - Photo: ARoS Aarhus Kunstmuseum

Photo: ARoS Aarhus Kunstmuseum

Jazz'n'Brunch - Emil Otto med Kwella & Venndt (DK)

11:00

EVE
365
Emil Otto (voc), Jacob Venndt (b), Jens Christian Kwella (g)

Jazz'n' Brunch med Emil Otto, Kwella & Venndt

Danmarks har fået sig en ny stor pop og jazz-crooner Emil Otto som denne formiddag allieret sig med de to rutinerede musikere Kwella & Venndt til en nærværende og intim brunch-koncert.

Sammen vil de fortolke elskede og velkendte numre fra jazzen og bossa novaens repertoire.

Emil Otto tog i september ʼ22 Danmark med storm, da hans debut udgivelse “Ainʼt Love a Beautiful Thing” ramte gaden. Albummet blev valgt som ugens album på den nationale jazz radio DR P8 Jazz, og senere hen nomineret i kategorien “Årets Vokaljazzudgivelse” ved Danish Music Awards. Sidenhen er det blevet til masser af rotation på flere af DR’s radiostationer for den unge sanger, der i folkemunde også betegnes som et nyt, moderne og originalt bud på storcrooneren Michael Bublé. 

“... en både moden og traditionsbundet eventyrer, som ikke bare synger eminent, men også med sikker sans for musikken betjener klaveret … Debutantens sikkerhed er ikke desto mindre imponerende. Hans potentiale dybt fascinerende.” - ★★★★ Ivan Rod, Gaffa

Kwella & Venndt er et unikt makkerpar, der har spillet sammen i mere end 25 år og været omkring alle jazzmusikkens afkroge. De har udgivet to albums sammen og turneret i Europ og New Zeakand med bandet The Dixieland Gipsy Band,

Jacob Venndt er oprindeligt bassist, men har udviklet sig til en utroligt multiinstrumentalist, der behersker såvel kromatiske mundharpe, kontrabas, klaver, melodika, vokal, tenorguitar og meget mere.
Han har solistuddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium og censorerne til hans debutkoncert udtalte: “Defying categorization, his music is at once poetic, wild and humoristic. The jury is convinced that Jacob Venndt will become one of the leading musicians of this country.”

Guitaristen Kwella har siden 90’erne været en af de bærende kræfter i det jyske jazzmiljø og udsendte i april sit seneste album GuitarRama Jazzical, der begejstrede et enigt anmelderkorps. Jazzspecial skrev bl.a:

“Det mest fascinerende er de to eminente guitarbetvingeres følsomme og lydhøre sammenspil, hvor meget opstår i det magiske nu.” og “Kwella er en yderst erfaren og dreven guitarist, der har et stærkt teknisk grundlag at stå på og derfor har han roen og overskuddet til at balancere perfekt mellem teknik, indlevelse og nærvær.”
Brian Petro, Jazz Special

Læs mere kwella.dk


Arrangør
ARoS Aarhus Kunstmuseum
6190 4882 / 6190 4900
Billetinfo
Entré 365 kr.
Prisen er inkl. brunch i restauranten på niveau 8, samt entré til museet. Adgang ved fremvisning af billet i informationen.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C