AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

JazzKonversationer Live: Jazzen fra ECM (DK) - Photo: Jørgen Diswal, FOF Aarhus

Photo: Jørgen Diswal, FOF Aarhus

JazzKonversationer Live: Jazzen fra ECM (DK)

13:00

125
Jens Rasmussen & Frederik Lundin

JazzKonversationer Live: Jazzen fra ECM

Jazz-talk med Frederik Lundin og Jens Rasmussen

Nu kan du, for 2. år i træk, opleve en live-udgave af den populære podcast JazzKonversationer under Aarhus Jazz Festival 2024. De to værter fra podcasten, Frederik Lundin og Jens Rasmussen, taler hinanden og publikum igennem de nyere jazzstrømninger, som pladeselskabet ECM har repræsenteret og videreudviklet siden 1970’erne og stadig gør den dag i dag.

ECM er et tysk pladeselskab, som blev stiftet af producer Manfred Eicher i 1969. Musikken de udgiver bevæger sig typisk på tværs af de almindelige opfattelser af genre, f.eks. mellem jazz, klassisk musik og forskellige folkemusikalske udtryk. Musikken er kendetegnet ved en helt særlig lyd eller klang, derfor snakker man om en særlig ”ECM-sound”, som ofte beskrives som klar, luftig og med en utrolig dybde i klangen.

Der er i det hele taget en helt særlig æstetik forbundet med deres arbejde, som både omfatter lyden og det visuelle udtryk, f.eks. ved deres albumcovers.

Frederik Lundin og Jens Rasmussen tager udgangspunkt i musikeksempler fra seks legendariske albums fra ECM, som mindst én af de to elsker.

Alle kan være med, uanset om man har kendskab til musikhistorie og -teori eller ej. Man må dog forvente en vis grad af musiknørderi, når det er Lundin og Rasmussen der er på scenen.

Varighed: 1,5 time (+ tid til spørgsmål efterfølgende).

Denne Jazz-talk er en del af Jazz Me Up!, som er en række af kurser og arrangementer hos FOF Aarhus under Aarhus Jazz Festival.


Arrangør
FOF Aarhus

Co-Arrangør
JazzKonversationer
Billetinfo
Entré 125 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C