AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Nordkraft Big Band, Remy Le Boeuf & Danielle Wertz (US/DK) - Photo: Foto Nino Fernandez

Photo: Foto Nino Fernandez

Nordkraft Big Band, Remy Le Boeuf & Danielle Wertz (US/DK)

14:00

Danielle Wertz (voc), Remy Le Boeuf (cond/solist), Sophus Bech Lauesen (a-sax), Jan Jacobsen (a-sax), Uffe Markussen (t-sax), Ask Andreassen (t-sax), Nis Hellerøe Myrtue (b-sax), Nicholai Andersen (trp), Niels Munk Petersen (trp), Thomas Fryland (trp), Dan Hejslet (trp), Thomas Skovlund Hansen (trb), Jonathan Bruun Meyer (trb), Jonas Lindh (trb), Kristian Kloster (trb), Martin Granum (g), Theo Hjorth (p), Anders Ammitzbøll (b), Peter Lund Paulsen (drm).

Et intimt jazz og folk univers med Danielle Wertz og Nordkraft Big Band

Oplev den fremadstormende, prisvindende New York City-baserede kunstner Danielle Wertz, når hun sætter Nordkraft Big Band stævne under kyndig direktion af chefdirigent Remy Le Boeuf. Sanger, komponist og arrangør Danielle Wertz har hurtigt opnået stor anerkendelse i USA med sin særlige musikalske verden, hvor hun væver elementer af jazz, folk og ordløse vokalteksturer sammen til et intimt og personligt jazzunivers. Anmelderne beskriver hende som ”en mesterlig balladefortolker” (NYC Jazz Record), ”Upåvirket af musikkens politik” (Jazz Music Archives) og ”hjemmehørende med nutidige eksponenter for improviseret sang” (LoudMouth, AU). Og som semifinalist i den prestigefyldte Thelonious Monk International Jazz Vocal Competition har hun for alvor stadfæstet sig som en af tidens særdeles spændende jazzvokalister.

Koncerten med Nordkraft Big Band er resultatet af et flot, farverigt og dynamisk samarbejde, hvor den anerkendte amerikanske saxofonist og komponist Remy Le Boeuf har komponeret og arrangeret musikken til lejligheden og tilsat den hans særlige personlige præg. Le Boeuf kommer oprindeligt fra en klassisk baggrund, men har siden dyrket jazzens universer. Musikken er forankret i jazztraditionen, men infiltrerer samtidig den moderne klassiske musik og indie-rockens elementer. Han har markeret sig som en unik stemme med en forkærlighed for filmiske, majestætiske og melodidrevne temaer.

Remy Le Boeuf er tilknyttet Nordkraft Big band som chefdirigent i 2023-2025, og med fire Grammy-nomineringer og kritikerroser (blandt andet en hyldest i The New York Times for sin musiks overvældende skønhed) er Remy Le Boeuf lidt af et scoop for det nordjyske bigband. Og i den grad en oplevelse værd til Aarhus Jazz Festival 2024.

Nordkraft Big Band er hele Danmarks nordjyske bigband, som gennem de seneste år har markeret sig som et aktivt, visionært og seriøst ensemble indenfor rytmisk musik. Det 17 personer store bigband har udgivet flere plader af meget forskellig karakter og bliver bl.a. spillet på DR P8 Jazz og streamet i hele verden. Bigbandet har også gennem interessante samarbejder og projekter gjort sig internationalt anerkendte. Senest gennem samarbejdet med chefdirigent Remy Le Boeuf og før det med et flerårigt samarbejde med den amerikanske bassist, komponist og bigbandleder John Clayton. Bigbandet har før samarbejdet med Remy Le Boeuf haft et flerårigt samarbejde med den amerianaske bassist, komponist og bigbandleder John Clayton, og har derudover samarbejdet med blandt andet Bob Mintzer (US), Robben Ford (US), Sinne Eeg, Andrea Motis (ES), Bobo Moreno, Margrete Grarup, Aalborg Symfoniorkester, Martin Bygman, Nikolaj Bentzon og mange flere.

Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival

Traditionen tro inviterer Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival.

Musikhuset Swinger i dagene 12. til 19. juli og fylder scenerne i og omkring Musikhuset samt foran KISSA i Musikhusparken med skøn jazz fra ind- og udland. Glæd dig til masser af formidabel gratis live jazz, entrékoncerter med sublime jazznavne og masser af god stemning.

Musikhuset Swinger er en forlængelse af Ridehuset Swinger, som Aarhus Jazz Orchestra har arrangeret i mere end 30 år, og som rykkede ind i Musikhuset i 2022 på grund af byggeriet foran ARoS.


Se mere her #1


Se mere her #2


Se mere her #3


Arrangør
Aarhus Jazz Orchestra
30 24 06 62
Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C