AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Emil de Waal / Gustaf Ljunggren Duo (DK) - Photo: Søren Solkjær

Photo: Søren Solkjær

Emil de Waal / Gustaf Ljunggren Duo (DK)

16:00

120
Gustaf Ljunggren (gt, keys, wind instruments), Emil de Waal (dr, perc, electronics)

Oplev årets gæstekunstnere i Kunsthal Aarhus

Aarhus Jazz Festival har i år inviteret musikerne Emil de Waal og Gustaf Ljunggren som gæstekunstnere på festivalen, hvor de kan opleves i mange forskellige musikalske sammenhænge. Denne eftermiddag kan man opleve duoen helt for sig selv ved en særlig koncert i stemningsfulde omgivelser hos Kunsthal Aarhus.

Musikken er fra deres store fælles bagkatalog. Duoen udgav deres tredie album i 2023 og har altid haft integritet og nysgerrighed som en altafgørende faktor.
Det musikalske vennepar har spillet sammen i 25 år og har optrådt med alt og alle - og på alle slags scener i hele verden. Duoen har kunnet opleves med utallige jazzorkestre, tophits på dansktoppen, tv-shows, improviserede støjkoncerter i Kina og meget, meget mere.

Emil om Gustaf:

“Første gang jeg spillede med Gustaf i 1998, kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og iøvrigt lige var startet på Rytmekons i København på saxofofon.... Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker! Han kan tage ethvert instrumentt frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det... Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held ;-)"

Gustaf om Emil:


"Da jeg begyndte at spille sammen med Emil (første gang i Lille Vega, januar 1998), blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab, både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle han kendte og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke, store og små ting vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det vi skal sammen!”

Koncerten er en del af Aarhus Jazz Festivals artist residency 2024.


Se mere her #1


Se mere her #2


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Co-Arrangør
Kunsthal Aarhus
Billetinfo
Entré 120 kr.
Studerende og unge u. 25 år 90 kr. Forsalg på jazzfest.dk og yourticket.dk. Billetsalg i døren fra kl. 15.00

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C