AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Foredrag om Jazz på svenska (DK) - Photo: Musikhuset Aarhus

Photo: Musikhuset Aarhus

Foredrag om Jazz på svenska (DK)

17:00

J&W
40
Niels Christensen (talk)

Foredrag om Jazz på svenska

Den mest populære skandinaviske jazzplade nogensinde er den svenske pianist Jan Johanssons udgivelse fra 1964, Jazz på svenska. Musikken er en enestående rejse ind i svensk folkemusik via amerikansk jazz – og tilbage igen. Hør om Jan Johanssons alt for korte liv og gå med ind i hans gribende musikalske univers til et foredrag med Niels Christensen. 

Niels Christensen er tidligere leder af Jazzhus Montmartre og jazzskribent på både Information, Politiken. De seneste år har han fungeret som Jazz-kurator på Kulturværftet i Helsingør, skribent og anmelderredaktør på Jazz Special, vært på Radio Jazz og så har han skrevet bøger om musik, blandt andet biografien om Rusted Kreuzfeldt, og de to bøger om sine år på Montmartre, blandt andet den stærkt underholdende Er du klar over, hvem jeg var? fra 2019. 

Om Musikhuset Swinger

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu engang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser - med fri entré til størstedelen af koncerterne.

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted d. 12.-19. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

 


Arrangør
Musikhuset Aarhus
89 40 40 40
Billetinfo
Entré 40 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C