AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Kira Skov sings Billie Holiday (DK) - Photo: Aarhus Jazz Festival

Photo: Aarhus Jazz Festival

Kira Skov sings Billie Holiday (DK)

19:30

M&C
260
Kira Skov

Rocksangerinden Kira Skov synger Billie Holiday

Oplev den dygtige sangerinde, Kira Skov, synge Billie Holiday i Musikhusets Lille Sal. Kira er mest kendt fra rockens verden - men på denne aften, kan du opleve hende hylde den amerikanske jazzsangerinde Billie Holiday.

Om Kira Skov

Kira Skov debuterede i 2001 med rockgruppen Kira and The Kindred Spirits. Siden debuten har hun etableret sig som en mangefacetteret sangerinde og sangskriver, der med en naturlig lethed bevæger sig mellem jazz og rock, og en karriere, der til dato favner 15 udgivelser i eget navn.

Den stærke, sjælfulde og intense vokal har høstet mange roser og en sand stjerneregn fra et stort set samlet anmelderkorps bl.a. i forbindelse med hendes succesfulde hyldest til Billie Holiday (2011) og de senere års udspil i samarbejde med bl.a. Peter Peter, Marie Fisker, The Cabin Project samt hendes soloudgivelser produceret af stjerneproduceren John Parish. Kira har desuden turneret i hele verden med trip hop-stjernen Tricky.

I 2017 modtog hun to DMA jazz-priser som henholdsvis årets komponist og årets vokaludgivelse, samt en “Steppeulv” for årets komponist. I 2018 kom hendes meget roste album “The Echo of You” dedikeret til hendes afdøde mand Nicolai Munch-Hansen, som ligeledes høstede 5- og 6-stjernede anmeldelser i samtlige medier både i og uden for Danmark.

Kira Skov fulgte i 2019 op med sit 14. album ‘I nat bliver vi gamle’, som også er hendes første dansksprogede album, som ligeledes er rost til skyerne i pressen.
Og da corona ramte hele verden og sendte os alle i lockdown og isolation, følte Kira Skov trang til at række ud med sin musik. Det blev til duetalbummet 'Spirit Tree' (2021). Til januar 2022 er det endelig blevet tid til at tage lige netop det album med ud på en tourné landet rundt.


Arrangør
Jazzselskabet Aarhus

Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus og Aarhus Jazz Festival
Billetinfo
Entré 260 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C