AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

ELZA ft. Blacc EL, TrueMendous, Tom Ford, Magro, smiling LIS, Leona Berlin (LV/DK/UK/DE/SWE) - Photo: IcyTheFutureRecords

Photo: IcyTheFutureRecords

ELZA ft. Blacc EL, TrueMendous, Tom Ford, Magro, smiling LIS, Leona Berlin (LV/DK/UK/DE/SWE)

17:30

M&C
80
ELZA (k, key), Blacc El (voc), TrueMendous (voc), Tom Ford (g), Magro (drm), Nikola Bankov (sax), smiling LIS (voc), Leona Berlin (voc)

ICY IGLOO VOL.2

Jazz- og hiphop mini-festival

IcyTheFuture Records præsenterer anden udgave af ICY IGLOO – Jazz- og hiphop minifestival, der finder sted under Aarhus Jazz Festival 2024.

ICY IGLOO er fokuseret på at forbinde lokale og internationale kunstnere, der præsenterer jazz- og hiphop-scenen under ét tag.

Med rødder i hovedstaden i Letland er Elza Ozolina en international jazzpianist, komponist, producer med stærk indflydelse fra jazz-traditioner og old school hip-hop. Med et ønske om at spille klaver allerede som 4-årig har Elza fundet vej til at komponere musik for jazz ensembler og Big Bands, og er leder af internationale jazzbands GGG3, B.H.A.D. COMPANY. Elza har deltaget i internationale turnéer og producerer  Hip Hop-optagelser med den danske kunstner Heath SwerVain. I 2020 udgav hun albummet 'Lick Attack' under kvintetten 'B.H.A.D. COMPANY', der blev nomineret som 'Årets jazz- eller funk-album' til lettiske musikpriser 2021. I 2019 turnerede ELZA i Østrig som komponist og pianist med Euroradio Jazz Orchestra, der senere blev spillet på BBC Radio 3-programmet 'Jazz J to Z' som bedste jazz i 2019.

Fængslende fejring af det dynamiske skæringspunkt mellem jazz og hiphop, der samler en bred vifte af talentfulde musikere og kunstnere. Siden genfødslen af Neo-Soul har været et emne i de sidste år, er der nok succesrige kunstnere, især med stærke jazz / hip hop scener i Storbritannien og USA, til at gøre det til en vigtig del af enhver jazzfestival. Denne begivenhed har til formål at skabe et unikt og levende rum, hvor jazzens rige traditioner og hiphoppens urbane beats mødes, hvilket resulterer i en elektrificerende fusion af lyd, kultur og kreativitet. Konceptet med arrangementet er at fremvise stærke kunstnere inden for dette felt. ELZA laver musik med Jazz - Hip Hop-sværvægtere som Guilty Simpson, JuJu Rogers, Tom Ford, TrueMendous, STIMULUS, Leona Berlin og andre.

 

Koncerten vil blive gæstet af to sværvægtere fra UK musikscenen. Den ene, lejlighedsvist medlem af Chris Daddy Dave’s Drumhedz og sidemand til Reuben James, guitaristen Tom Ford. Udover at turnere lokalt og internationalt med sit eget projekt, fortsætter han med at skrive og producere for mange kunstnere, og han har for nylig bidraget til den seneste albumudgivelse fra Kyle samt arbejdet sammen med Idris Elba, Reuben James, Joel Compass, Jevon, Vula og flere.

 

Den anden, TrueMendous en af de dygtigste kommende kunstnere i UK. I 2023 leverede hun åbningsnummeret til kvindernes FA Cup-finale på selveste Wembley stadion, som blev sendt på BBC 1. I 2022 debuterede hun sit længe ventede andet album 'Great'. On Purpose' hvor hun demonstrerer en tilstrømning af forskellige lyde og stilarter fra afro-beats til old school-hiphop med features fra folk som den britiske hiphop-veteran Skinnyman. Hendes musik dominerer flere genrer, herunder: hiphop, neo-soul, pop og jazz, mens hun danser på tværs af en bred vifte af emner herunder: giftig familiedynamik, kærlighed, selv-styrkelse, seksualitet og manglende værdsættelse, hun mestrer en hvirvelvind af flowmønstre og bemærkelsesværdige vokale leveringer.

 

 


Se mere her #1


Arrangør
IcyTheFutureRecords
Billetinfo
Entré 80 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C