AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

ÆT (DK/IR/TR/IL) - Photo: Aarhus Jazz Festival

Photo: Aarhus Jazz Festival

ÆT (DK/IR/TR/IL)

19:30

ATR
150
Yossi Karutchi (Perc) Helene Tungelund (Voc, Harp) Orhan Turan (Voc, Oud, Saz)

Salmeskatten i nyt flerkulturelt lys

Det gamle danske ord ‘ÆT’ referer til en fælles stammoder eller stamfader og cementerer samtidig dette ensembles musikalske mission. 3 musikere med forskellige kulturelle og religiøse baggrunde fortolker kendte danske salmer og sange, i håb om både at bevare og forny den danske kulturarv. 

Det Aarhus-baserede ensemble ledes af Yossi Karutchi, der er formet af sit hjemland Israels mange musikkulturer. Med sig har han sanger og harpenist Helene Tungelund samt Orhan Özgür Turan på strengeinstrumenterne saz og Oud. Helene er vokset op med de danske salmer og sange mens Orhan har musikalske rødder i tyrkisk og anatolsk musik.   

Tilsammen har trioen ikke mindre end 11 Danish Music Awards og former med inderlighed og ypperligt musikerskab lyden af vores fælles rødder. 

ÆT integrerer dansk liturgisk og traditionel musik i arabiske og tyrkiske musikalske regler, former og traditioner.

ÆT er et dansk ord, der betyder noget i retning af den gruppe, som vi alle har vores rødder i. Dette princip er vores udgangspunkt - ved at blande den danske musiktradition og strippe den for harmonier smelter vi nordiske melodier sammen med tyrkisk og arabisk form.

Musik er den auditive puls i et samfund. Det er mere end underholdning, det er kulturens soundtrack. Målet med ÆT er at bevare kulturarven, samtidig med at vi bidrager til dens udvikling, og at blive en eksportvare for Danmarks klang, som den er i dag.


Se mere her #1


Arrangør
Bazarjazz
51 49 38 25
KØB BILLET Billetinfo
Entré 150 kr.
Det er en dobbeltkoncert med Camilla Dayyani Group. Billetten gælder til begge koncerter. 19.30 ÆT 21.00 Camilla Dayyani Group

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C