AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Jacob Anderskov's Emerald (DK) - Photo: Mike Højgaard

Photo: Mike Højgaard

Jacob Anderskov's Emerald (DK)

20:00

ADV
150
Lotte Anker (s) Anders Banke (fl) Henriette Groth (vio) Nils Davidsen (b) Peter Bruun (drm) Jacob Anderskov (p)

Koncert med Jacob Anderskov - kontraster, lys og mørke

Lys, skygge og dyb-mørke farvekombinationer veksler ubesværet i lydbilledet på denne nye studieplade fra Jacob Anderskovs hånd. Ikke siden de internationalt toneangivende albums med Agnostic Revelations-kvartetten har vi hørt bandlederen og komponisten Anderskov i så fri dressur i den størrelse af mellemstort ensemble, som har stået centralt i hans virke siden karrierens start. Kompositioner og improvisationer oscillerer mellem det spektrale (her i betydningen: det overtone-orienterede, posthumane), og det ekspressive (her: et kropsliggjort, sjæleligt udtryk med baggrund i menneskelige oplevelser).

Med afsæt i indspilninger fra det efterhånden legendariske The Village Studio, er det lykkedes at skabe et varmt, mangedimensionelt lydbillede; mættet og dog transparent. Titelmæssigt benævner “Emerald” både en farve og en ædelsten. Kompositionerne er inspireret af symmetriske organisationsstrukturer fra naturen, som vi blandt andet finder dem i søstjerner, koraller og ædelsten. Selv om den indre symmetri i musikken ikke er umiddelbart hørbar, resulterer den i en gådefuld afdæmpethed, ikke ulig vores associationer med de søstjerner og koralrev, som menneskeheden er så utroligt dårlige til at passe på.

Efter at have spillet sammen på kryds og tværs i flere årtier, har de 6 musikere for første gang indspillet sammen i denne kombination. Samtidigt med at det er debutpladen for ensemblet Emerald, er det Anderskovs pladeudgivelse nummer 30+. Musikken på albummet udkommer også i form af en nodebog, “The Gemstone Series – 20 Sonic Complexion Miniatures” (ILK Publishing).


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Co-Arrangør
Train
Billetinfo
Entré 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C