AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Friis / Borchert / Efternøler (DK/DE) - Photo: ALT_R_JAZZ

Photo: ALT_R_JAZZ

Friis / Borchert / Efternøler (DK/DE)

21:00

50
Maria Laurette Friis (voc) Anne Efternøler (trp) Johanna Borchert (p)

Spændende og kreativ jazz med Friis, Efternøler og Borchert

De er ikke elitesoldater. Det er de ikke. De er ikke et endnu uopdaget insekt. De er ikke på den måde eksotiske. Ikke endnu. Deres børn har næsten aldrig rene flyverdragter på. De er ikke færdige med at opfinde deres instrument. De er udmattede. Men ikke hele tiden. De bruger ikke tid på ikke at forklare hvad de ikke er. De er kun lige begyndt at undersøge hvad de så er.

Anne Efternøler (DK) kendes som ”en af de mest kreative og spændende trompetister i Norden i dag” (Salt Peanuts (EU) 2022). Man finder Anne Efternøler på de skandinaviske scener for genrebrydende musik. Her er hun blandt andet optaget af at nedbryde musikalske hierarkier og undersøge det mellemmenneskelige møde i musikken.

Maria Laurette Friis (DK) er en af de mest originale sangskrivere, multiinstrumentalister og improvisatorer i Danmark. Hun kendes blandt andet fra Tys Tys, Fritz Fontana Ensemble og John Cage-hyldesten ”Suddenly, Silence”. Hendes stemme udgør et mikrokosmos af klange og lyde, som hun forvalter med intens musikalitet og nærvær.

Johanna Borchert (DE / DK) er en dynamisk pianist som med et forfinet klangideal udforsker klaverets potentiale. Den tyske store radiostation BR5 erklærede hendes album FM Biography a ”masterpiece of quiet tones” og Süddeutsche Zeitung hørte ”a new cosmos of sound full of harmoniously balanced contrasts”.


Se mere her #1


Se mere her #2


Arrangør
ALT_R_JAZZ
Billetinfo
Entré 50 kr.
50 kr. pr. koncert/120 kr. helaften/250 kr. hele festivalen.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C