AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Drengen og verden (familiefilm) (BR) - Photo: Aarhus Jazz Festival

Photo: Aarhus Jazz Festival

Drengen og verden (familiefilm) (BR)

13:00

100
Film (dir: Alê Abreu)

Brassiliansk animationsfilm om barndom, minder og glæde

Drengen og verden’ er en forfriskende original animationsfilm fra Brasilien, bruger mønstre, farver og musikken fra forskellige instrumenter til at give historien fremdrift. Filmen bruger mange forskellige teknikker - som collager, akvarelbilleder og farveblyantstegninger. En visuel eksplosion af farver og liv, som er en fryd at opleve. Ligesom hos japanske Miyazaki er det surrealistiske og fantastiske er en stor del af filmen. Der er en underliggende alvor, men også en umiddelbar boblende livsglæde og en fascinerende og magisk historie - og filmen kan derfor ses af både børn og et voksent publikum.

En helt ekstraordinær animationsfilm om en dreng, der rejser ud for at søge efter sin far, der kørte bort med toget for at finde arbejde i en ukendt by. En nat puster en frisk vind ind gennem soveværelsesvinduet og tager ham med ud i verden. Drengen oplever en fantastisk men også foruroligende verden domineret af maskine-lignende dyr og andre mærkværdige væsner. Det er den moderne verden set med et barns øjne… Instruktøren trækker på en lang række af store temaer som fattigdom, industriel revolution og forbrugerisme, men det er også en universel film barndom, minder og skæbne. 

Politiken gav filmen 4 hjerter og skrev: 

"VERDENSVID UDSIGT I BØRNEHØJDE"

"ET FRØ AF HÅB…PÅ TVÆRS AF AL MAINSTREAM ANIMATION"

Aarhus Jazz Festival samarbejder i år med biografen Øst For Paradis om musik og filmoplevelser for børn og familier. Du kan for eksempel også opleve koncerten Birdland & Jacob Venndts Fabulous Swing Trio (14 / 7 kl. 11 og 12.30), hvor jazzmusik og film går op i en højere enhed med livemusik og korte jazzinspirerede tegnefilm af Jannik Hastrup.

 


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Co-Arrangør
Øst For Paradis
Billetinfo
Entré 100 kr.
Rabatter: 50 kr. for børn under 12 år

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C