AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Kathrine Windfeld Sextet (DK/SE/PL) - Photo: Gyngen

Photo: Gyngen

Kathrine Windfeld Sextet (DK/SE/PL)

20:00

180
Kathrine Windfeld (p, comp), Hannes Bennich (a-sax, s-sax), Marek Konarski (t-sax), Tomasz Dabrowski (trp), Johannes Vaht (b), Henrik Holst Hansen (drm)

En ny stjerne på den europæiske jazzscene

The Guardian (UK) beskriver Kathrine Windfelds kompositioner som en sjælden kombination af delikatesse og styrke: Et farverigt møde mellem sofistikerede harmoniske passager, drivende grooves og poetiske ballader, der svæver ind i hendes eksplosive arrangementer.

Med sine fire anmelderoste bigband-udgivelser Aircraft (2015), Latency (2017), Orca (2020) og Determination (2021) er Kathrine Windfelds navn hurtigt rykket ud over landegrænserne i det skandinaviske hjemland, hvilket har ført til utallige priser og flotte anmeldelser i internationale udgivelser som Downbeat (US), Le Monde (FR) og Jazzthing (DE).

Windfelds håndplukkede drømmehold af unge skandinaviske og polske musikere kombinerer ubesværet legende præcision med entusiastisk styrke. Hornsektionen byder på en delikat blanding af stærke individuelle stemmer i et tæt og skarpt sammenspil, der bryder ud i betagende soloer.

Polske Marek Konarski og Tomasz Dabrowski er internationalt anerkendte og unikke musikere, mens Hannes Bennich er en yderst lovende ung svensk altsaxofonist og komponist. De bidrager hver især med en vild energi og alsidighed på et højt kunstnerisk niveau.

Bassisten Johannes Vaht og trommeslageren Henrik Holst Hansen leverer altid en intens præstation med præcision og kreativitet. De har som medlemmer af Kathrine Windfeld Big Band siden 2014 udviklet en elektrisk synergi, der er drevet af Windfelds kraftfulde og delikate klaverspil.

"Kathrine Windfeld er en lysende stjerne på den europæiske jazzscene, ikke mindst på grund af sine stærke tekster til sit eventyrlystne bigband."
Jazzwise Magazine (UK).

 


Læs mere om Kathrine Windfeld Sextet


Arrangør
Gyngen
42 43 45 90
Billetinfo
Entré 180 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C