Sprængrod in Concert (DK/EE)
Sprængrod in Concert (DK/EE) jazzlive reportage Læs Jazzlive blog
Sprængrod in Concert (DK/EE) foto galleri Fotos fra koncerten
Sprængrod in Concert - Photo: Klavs Kehlet

Foto: Klavs Kehlet

Sprængrod in Concert (DK/EE)

Karmen Rõivassepp (voc), Alex Mørch (machines, electronics, comp), Anna Jalving (vio, viola), Frederik Sakham (b)


Installatorisk koncertoplevelse

Sprængrod, der kan opleves som lyd- og lysinstallation på og udenfor Atlas under jazzfestivalen, vil denne eftermiddag udfolde sig i en installatorisk koncertoplevelse med sanger Karmen Rõivassepp, kontrabassist Frederik Sakham og violinist Anna Jalving.

En kringelkroget lydrejse gennem organiske støjklange og nærværende melodier komponeret af Alex Mørch tilføjet improvisatoriske elementer af de formidable, medvirkende musikere.

Karmen Rõivassepps nærværende og kraftfulde stemme vil bære værkets melodiske fortælling gennem dets stemningsfulde og knagende rodværk.

Karmen Rõivassepp er en anmelderrost estisk sanger med musikalske rødder i både jazz og klassisk og med base i Aarhus. I 2018 modtog hun Aarhus Jazz Festivals Talent Pris og har optrådt med DR Big Band, Aarhus Jazz Orchestra, Karmen Röivassepp Quartet og i adskillige andre konstellationer.

Frederik Sakham har gennem sit musikalske liv spillet i en lang række forskellige stilarter, genrer og formater. Han har studeret både jazz, klassisk musik, komposition og improvisation i Århus (RAMA) og Paris (CNSMDP). Ud over et stort antal projekter er han aktiv i Aarhus Jazz Orchestra, Bagland og Erhværv.

Anna Jalving er ligeledes solidt funderet i et bredt spektrum af musikalitet. Hun har opført nye værker af en lang række fremtrædende samtidskomponister på et væld af internationale festivaler. Hun har studeret klassisk violin og samtidsmusik i Aarhus (RAMA), Vancouver (VAM) og Belgien (ManaMa) og har spillet med Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Sinfonietta, SCENATET og mange flere.

Alex Mørch er elektronisk komponist og kunstner og arbejder med installatoriske værker med fokus på sammensmeltningen mellem maskine og menneske. Traditionelle instrumenter og performere kobles ofte med vakkelvorne, maskinelle installationer og elektroniske lydapparater, og tematikken kredser om tilværelsens eviggyldige, fundamentale spørgsmål. Alex Mørch har fået værker opført på Statens Museum For Kunst, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Polens Nationalmuseum og hos mange flere. 


alexmorch.com

www.karmenroivasseppquartet.com

Sprængrod in Concert (DK/EE)

Billetinfo

Entré 110 kr.

75 kr. for studerende og unge under 25 år. Billetter sælges kun i forsalg. Dørsalg fra kl. 16.00 på egen mobiltelefon. Coronapas eller gyldig Covid-19-test skal forevises. Covid-19-restriktioner overholdes. Begrænset antal pladser.

Atlas

Atlas
Vester Allé 15
8000 Aarhus
https://fondenvoxhall.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
https://jazzfest.dk
Co-Arrangør
Atlas
Sprængrod in Concert (DK/EE)

Billeder

Sprængrod in Concert - Photo: Klavs KehletFoto: Klavs Kehlet
Sprængrod in Concert - Photo: Tine Surel LangeFoto: Tine Surel Lange

Video