Henrik Gunde, Mikkel Vuust, Peter Vuust (DK)
Henrik Gunde, Mikkel Vuust, Peter Vuust - Photo: Salling ROOFTOP

Foto: Salling ROOFTOP

Henrik Gunde, Mikkel Vuust, Peter Vuust (DK)

Henrik Gunde (p), Peter Vuust (b), Mikkel Vuust (drm)


Triojazz på toppen

Tilbring eftermiddagen i selskab med to af Danmarks absolut dygtigste jazzmusikere – pianist Henrik Gunde og Peter Vuust på kontrabas. De to har igennem årene spillet et utal af koncerter sammen i forskellige konstellationer, blandt andet i Peter Vuust Trio feat. Veronica Mortensen.

Denne eftermiddag har de Peter Vuusts yngste søn, Mikkel Vuust, med på trommer. Trioen spiller numre fra jazzens standardrepertoire.

Henrik Gunde er en af landets bedste musikere, passer ind i alle formater og behersker de fleste stilarter. Og så er han begavet med et sjældent formidabelt swing. Det mærkes tydeligt, at Gunde har studeret de gamle mestres rytmik og tilgang til musikken, men uden at sætte sin egen originalitet over styr. Senest er han sammen med Jakob Munck blevet nomineret til en Grammy i kategorien særudgivelser for albummet Frit efter… Carl Nielsen. Gunde er også kendt for sine mange år som pianist i DR Big Band. 

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og er derudover en af landets mest benyttede sidemen. Han har spillet på mere end 100 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila. Han er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil. Peter har desuden været nomineret til en DMA for cd’en September Song.

Mikkel Vuust er en velspillende trommeslager. Han har medvirket i flere forskellige bandkonstellationer og spillet med navne som Jakob Fisher, Uffe Steen, Henrik Gunde og Sinne Eeg. I april 2022 udgav han, sammen med familiebandet 5xVuust, pladen Further to Fly. Mikkel studerer til daglig på Manhattan School of Music i New York.

 


Henrik Gunde, Mikkel Vuust, Peter Vuust (DK)

Billetinfo

Fri entré

Salling ROOFTOP

Salling ROOFTOP
Søndergade 27
8000 Aarhus C
salling@salling.dk
https://salling.dk/madoplevelser/salling-rooftop/
Vis på Kort

Arrangør

Salling ROOFTOP
(+45) 87 78 60 00
Henrik Gunde, Mikkel Vuust, Peter Vuust (DK)

Billeder

Henrik Gunde, Mikkel Vuust, Peter Vuust - Photo: Salling ROOFTOPFoto: Salling ROOFTOP

Video