Aarhus Jazz Orchestra feat. Veronica Mortensen ((DK))


Beskrivelse

Aarhus Jazz Orchestra feat. Veronica Mortensen ((DK))

Veronica Mortensen (voc), Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra med en af landets bedste jazzsangerinder i den vokale front

I anledning af Sommerjazz i Aarhus spiller Aarhus Jazz Orchestra tre koncerter i Musikhusets Foyer. Den anden koncert i rækken er sammen med en af Danmarks bedste jazzsangerinder – Veronica Mortensen.

Veronica Mortensen har i dag placeret sig som en af de mest interessante sangerinder på den danske jazzhimmel. Hendes varme og afslappede stil er højt elsket af både publikum og anmeldere. Hun har udgivet fem album og skriver en del af musikken selv.

Et af dem, I’m The Girl (2010), er indspillet live med Aarhus Jazz Orchestra (dengang Klüvers Big Band), i forbindelse med Ridehuset Swinger under Aarhus Jazz Festival.

Veronica Mortensens eget materiale befinder sig i grænselandet mellem den nordiske jazzgenre og den mere soulprægede tradition – arrangeret af de anerkendte musikere og arrangører Lars Jansson, Peter Jensen og Jesper Riis.

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver under navnet Bred Ymer, senere Klüvers Big Band – et navn, der vækker genklang hos de fleste danske jazzkendere. Med Jens Klüver i spidsen udviklede orkesteret sig fra et hobbybigband til et af de vigtigste bigbands på den skandinaviske jazzscene.

I 2012 skiftede orkesteret navn til Aarhus Jazz Orchestra og har fortsat udvidet sit virkeområde og aktivitetsniveau. Orkestret er nu en åben og samarbejdende kulturinstitution, der med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører,udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv – lokalt, regionalt og internationalt.

Aarhus Jazz Orchestra har gennem 30 år under Aarhus Jazz Festival fået Ridehuset til at swinge med musik, mad og fællesskab i ønsket om at få jazzmusikken ud til et bredere publikum.

I 2020 er Aarhus Jazz Festival – og dermed også Ridehuset Swinger – desværre blevet aflyst. Så i år er det Musikhusets Foyer, orkesteret skal forsøge at sætte i svingninger.

Praktisk information
Koncerten foregår i Musikhusets Foyer for et siddende publikum. Der bliver maksimalt plads til 330 koncertgæster, så der er sikret god luft mellem folk. Det er tilladt for grupper, som i forvejen har tæt kontakt, at sidde på sammenhængende pladser. Alle forholdsregler bliver overholdt, så publikum kan føle sig trygge ved at komme.

husjazzorchestra.dk

Info

16/07/2020 20:00 - :


Entré Kr. 50
Billetten kan på dagen ombyttes til en øl eller vand i baren.Arrangør

Musikhuset Aarhus
(+45) 89 40 90 00
https://musikhusetaarhus.dk/
Co-Arrangør
Aarhus Jazz Orchestra

Media
  • Aarhus Jazz Orchestra feat. Veronica Mortensen - Photo: Foto: