Jesper Zeuthen/Jacob Anderskov/Anders Vestergaard ((DK))


Beskrivelse

Jesper Zeuthen/Jacob Anderskov/Anders Vestergaard ((DK))

Jesper Zeuthen (sax), Jacob Anderskov (p), Anders Vestergaard (drm)

Direkte og fysisk musik – på én gang udfordrende og forsonende

Når denne trio spiller op på Erlings Jazz- og Ølbar, er det med deres anmelderroste og prisvindende album Out of the Spectacle i ryggen.

Gruppens musik er en udkrystalisering af et flerårigt samarbejde mellem tre improvisationsmusikere fra tre forskellige generationer, der placerer sig et sted mellem tekstural improvisation, ekspressiv freejazz og abstrakt soul.

Det er direkte og fysisk musik, der møder publikum på både udfordrende og forsonende vis, og som i følelsesmæssig forstand er rummelig og flerdimensionel.

Trioen har udviklet et personligt sammenspil, hvor influenser, dynamikker og intentioner svæver frit mellem hinanden, fletter sig sammen i synergi og splintres i abstraktion, og hvor målet er at skabe plads fremfor at tage plads. Det er en slags forsonende blues til det store spektakel.

Jesper Zeuthen er en af dansk jazz’ mest distinkte og kompromisløse altsaxofonister. En saxofonist med sin helt egen klang og tone, altid på jagt efter et personligt udtryk i musikken. Siden 60’erne har han været en uomgængelig figur på den grænsesøgende og eksperimenterende del af jazzscenen, blandt andet i Blue Sun, New Jungle Orchestra, Zeuthen – Friis – Mazur og i de senere år i samarbejder med skrappe yngre musikere, hvor hans dybt personlige tilgang til musikken har inspireret nye årgange.

Jacob Anderskov er en af de mest originale pianister i landet og har siden debuten i 2001 modtaget adskillige priser for sin musik. Han har spillet med Michael Formanek, Chris Speed og Airto Moreira m.fl.. Desuden er han professor ved RMC i København.

Den yngste af de de tre, trommeslager Anders Vestergaard, er overalt på den danske undergrundsscene og kendt for sit personlige touch på trommerne. Han er en del af grupperne Boujeloud, Girls in Airports, Yes Deer og har spillet med Evan Parker, Lotte Anker og Thomas Morgan m.fl.

Info

18/07/2020 20:00 - :


Entré Kr. 80


Koncertsted

Erlings Jazz- & Ølbar
Nørreport 8
8000 Aarhus C
kontakt@erlings.dk
https://www.erlings.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Erlings Jazz- & Ølbar
(+45) 28517962
www.erlings.dk
Co-Arrangør
Train

Genre

Art Music
Media
  • Jesper Zeuthen/Jacob Anderskov/Anders Vestergaard - Photo: Foto: