AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
I Just Came From The Moon (DK) - Photo: Photo by Mathias Lassen

Photo: Photo by Mathias Lassen

I Just Came From The Moon (DK)

20:00

100
Jonas Scheffler (trp), Nis Hellerøe Myrtue (t-sax), Nikolaj Bugge (g), Frederik Hagner (b), Tobias Andreassen (drm)
Jazzens skrøbelighed i samklang med moderne indie-lyd
 
Efter at have være dybt begravet i arbejdet med ny musik er I Just Came From The Moon endelig ude med et nyt album Ånd ud, der har høstet flotte anmeldelser og haft solid spilletid på P8 Jazz.
 
Den aarhusianske kvintet er før blevet rost for evnen til at forene jazzens inderlige skrøbelighed med en mere moderne indielyd, og med det nye album, der er en naturlig opfølger på debutalbummet Hoax fra 2017, er bandet nu mere end klar til at præsentere den nye musik. 
 
I Just Came From The Moon vandt Ung Jazz i 2016 og har siden spillet velbesøgte koncerter i hele Danmark, men har også mærket en voksende interesse fra udlandet. Det er foreløbigt kulmineret i to shows på Oslo Jazz Festival, en showcase til EFG London Jazz Festival i 2018 samt en eksklusiv koncert på verdens største jazzmesse Jazzahead i Bremen i 2019.
 
Det nye album er udgivet på det legendariske og nu genopståede pladeselskab April Record (Kalaha, Little North, OTOOTO, Kresten Osgood).

"Deres nye musik er mere stilsikker, overbevisende og magnetisk – rundet af det, man i moderne jazz kalder den nordiske tone eller nordiske melankoli. Men vel at mærke en tone eller melankoli, der i tilfældet I Just Came From the Moon møder modstand fra fuldmånens lyse blæserklange. I den forstand er musikken facetteret, farverig og fascinerende at fordybe sig i – fordi man både hører helheden og ser / hører detaljerne, højdepunkterne, dalene."
Om Ånd ud. Ivan Rod. Februar 2022.

"Disse stykker byder på klart definerede melodier, der langsomt glider ind i mere tåget territorium, hvor deres transformation til det abstrakte former de harmoniske mønstre. Det er derfor, musikken rummer så meget varme og en imødekommende atmosfære."
Om Ånd ud. Dave Summer, Bandcamp. Marts 2022.
 

Læs mere om I Just Came From The Moon


Arrangør
turkis
60 21 08 11
Billetinfo
Billetten gælder også koncerten med Dynastiet samme aften kl. 21.30. Billetkøb i døren og gennem www.turkislive.com. Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C