AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Dexterity (DK) - Photo: VinDanmark

Photo: VinDanmark

Dexterity (DK)

20:00

125
Jesper Løvdal (t-sax), Morten Haugshøj (g), Jens Jefsen (b), Ulrik Bisgaard (drm)

Hyldest til en jazzlegende – fortællekoncert om Dexter Gordons musik, liv og tid i København

Få musikere har sat et større aftryk på jazzen end Dexter Gordon, der er blevet kaldt tenorsaxofonens Charlie Parker.

Dexter var med sit intense og dybt originale saxofonspil en stilskaber og storyteller på saxofonen og har med sit legende, idérige spil  påvirket generationer af saxofonister fra 40’ernes bebop og frem til i dag.

Fire jazzprofiler, der har sat deres præg på dansk jazz i adskillige sammenhænge, tager dig her  med på en musikalsk lystvandring med Dexter Gordons populæreste numre.

Til koncerten får du ud over en perlerække af Dexters signaturnumre en levende fortælling om denne markante kunstner og den helt særlige rolle, han spillede for udviklingen af dansk jazz i ’60erne.

Selvom Dexter var en yndet gæst over hele Europa, havde København, Jazzhus Montmartre og det danske samfund en særlig betydning for ham. Koncertens fortælling er derfor også et tilbageblik på dansk jazz' anden guldalder – den gyldne tid med Montmartre fra 1959 til 1976.  

Dexteritys trommeslager Ulrik Bisgaard har nærstuderet Dexter Gordon’s liv og karriere og vil underholdende trække forbindelser  mellem Dexter og jazzhistorien.

Jens Jefsen, som leverer de velswingende baslinjer i Dexterity, spillede som ung jævnligt sammen med Dexter. Med afsæt i sine oplevelser vil han supplere med underholdende historier, der indkredser Dexters farverige personlighed.

 


Arrangør
VinDanmark
91 25 25 31
Billetinfo
Entré 125 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C